Piramit Haber

İnsan haklarının herkese verilmesi tavizi verildi 

Manşet

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker, "İnsan haklarının herkese verilmesinin tavizi verildi, veriliyor, verilecek. Başka bir taviz yok" dedi..

IĞDIR 

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve heyet üyeleri Iğdır Kültür Merkezinde Iğdır Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerin çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

Başkan Can Paker de Türkiye'yi yakın zamana kadar asker ve bürokratların yönettiğini, 2002 seçimlerinde bunun kısmen değiştiğini ve yönetimde halk iradesinin egemen olmaya başladığını söyledi.

Devleti, artık halktan oy almak durumunda olan partilerin yönettiğine işaret eden Paker, şunları söyledi:
"Dolayısıyla bu sürecin başlama nedeni budur. Sürecin seçim yatırımı olduğu yönünde sorularla karşılaşıyoruz. Seçim demek bizim oyumuzu almak, bize sormak demek. Türkiye, 85 yıl bize sorulmadan yönetildi. 85 yıl ayrımcılıklar, baskılar, Doğu Anadoluda gördüğümüz dramlar, facialar yaşandı. Bize sordukları zaman bunlar artık yapılamaz."

Paker, süreçte "taviz verildiği" iddialarına ilişkin de "Çok büyük bir taviz verdik, insan hakları. İnsan haklarının herkese verilmesinin tavizi verildi, veriliyor, verilecek. Başka bir taviz yok" dedi.

Eyalet sistemi tartışmalarına da değinen Paker, "Önümüzdeki kısa dönem içerisinde Türkiye'de yerel yönetimler çok ciddi güç kazanacak. Büyükşehir Kanunu, yerel yönetimlerin güçlenmesine giden yoldur. Dolayısıyla eyalet tartışmalarını erken buluyorum. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi çok daha önemli" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.