Piramit Haber

İnşaat işçilerinden baretli eylem

Manşet

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği üyesi işçiler, İstanbul Şişli’de bulunan bir alışveriş merkezine iş kıyafetiyle gelen arkadaşlarının içeriye alınmamasını protesto etti.

 İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği üyesi işçiler, Şişli’de bulunan alışveriş merkezi önünde toplandı. Aralarında alışveriş merkezine iş kıyafeti nedeniyle alınmayan Abdurrahman Sazcı’nın da bulunduğu grup, ellerinde pankartla eylem yaptı. Başlarında baretleriyle eylem yapan grup adına dernek sözcüsü Halil Çağlayan basın açıklaması yaptı.
Çağlayan, “Arkadaşımız alışveriş merkezi içindeki bankamatiği kullanmak istemiş, ancak iş kıyafetleriyle içeriye girilemeyeceği gerekçesiyle içeriye alınmamıştır” dedi. Çağlayan, alışveriş merkezinin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
Abdurrahman Sazcı ise içeri giremeyince polis çağırdığını belirterek, “Polis çağırınca bana ‘arka kapıdan gir’ dediler. Bunu kabul etmedim. Hakkımı aradım. Hakkımı tüm işçiler için arıyorum. Bu AVM’nin yapımında her yerde olduğu gibi işçilerin emeği var. Gerekli davaları açacağım” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Sazcı’nın alışveriş merkezine “kıyafeti nedeniyle alınmaması” üzerine, AVM yönetiminin özrü dilemesi talebiyle internert uzerinden imza kampanyası dabaşlatıldı.
İmza kampanyasında, Sazcı’nın da üyesi olduğu İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği’nin açıklaması yer alıyor:
“Derneğimizin üyesi Abdurrahman Sazcı iş kıyafetleri nedeniyle alışveriş merkezine alınmadı. Alışveriş merkezine yakın bir yerdeki inşaat şantiyesinde çalışan arkadaşımız içeri girmek istediğinde, önce özel güvenlik görevlileri daha sonra güvenlik amiri bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içerde bulunanları rahatsız edeceğini, uygulamanın şirket politikası gereği olduğunu söyledi.”
“İnşaat işçisine yönelik bu aşağılayıcı tavır nedeniyle AVM’yi kınıyoruz. Her bir tuğlasında alın teri bulunan bu AVM’ye, arkadaşımızın kıyafetinden dolayı alınmaması işçi düşmanlığının açık bir göstergesidir.” “AVM şantiyelerinde adeta kölelik koşullarında çalışan, sigortası yapılmayan, insan onurunu zedeleyen koşullarda barınan, gün geldiğinde Esenyurt’ta AVM şantiyesinde yanan 11 arkadaşımız gibi canını dişine takarak çalışan inşaat işçisine yönelik bu tavır işçi düşmanlığının geldiği noktayı gösteriyor.”
"AVM’nin temelinin atıldığı ilk günden çatısına konan son tuğlaya kadar her şeyi elleriyle yapan inşaat işçisinin içeri alınmaması da olayın trajikomik yanıdır

Yorumlar (1)

alper çabuk 11 Yıl Önce

insanlarımızın aptallık yapmakta sınır tanımadığının resmi imza da bende varım yardımcı olur musunuz ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.