Piramit Haber

İngiltere'deki Müslümanlar da yardıma koştu

Manşet

İngiltere'de bulunan Al Muntada İslam Vakfı ve çok sayıda yardım sever Suriye için başlatılan yardım kampanyasına destek verdiğini açıkladı..



LONDRA

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB), Suriyeli mağdur ve masum siviller için, uluslararası ayağını başlattığı ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Al Muntada İslam Vakfı, desteğini açıkladı.

Al Muntada İslam Vakfı Sekreteri Abdulhakim Montague ile Yurtdışı Geliştirme Müdürü Said Mumin Mope, vakfın merkezinde konuya ilişkin basın toplantısında kampanyaya desteğini açıkladı. 

Suriye'deki insani durumun gün geçtikçe kötüleştiğini ifade eden Montague, ülkenin birçok bölgesine çatışmaların devam etmesi nedeniyle girilemediğini, 2 milyondan fazla insanın şimdiye kadar yerinden edildiğini belirtti.

Abdulhakim Montague, komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin sayısının da hergün arttığını söyleyerek, şimdiye kadarki insani yardımların ihtiyaçları tam olarak karşılayamadığını kaydetti.

Suriye'ye çadır, su, un ve ilaç sağlayacağız

Kış aylarının da gelmesiyle Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarının zorlaştığını ifade eden Montague, ''İDSB üyeleri şimdiye kadar Suriye'deki ve mülteci kamplarındaki halka yardım sağladı. Vakfımız, bu kampanya çerçevesinde 3 ay içinde 1 milyon dolar yardım toplamayı amaçlıyor. Bu yardımla Suriye halkına, battaniye, çadır, su, un ve ilaç sağlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu. 

Suriye halkına yönelik insani yardımların artırılmasının önemini vurgulayan Montague, uluslararası toplumu Suriye halkına yardımlarını artırmaya çağırdı. 

Al Muntada İslam Vakfı Yurtdışı Geliştirme Müdürü Said Mumin Mope de Suriye'deki son duruma dikkati çekerek, mülteci kamplarındaki Suriyelilerin sayısının her geçen gün arttığını ve artmaya devam edeceğini belirtti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.