Piramit Haber

İlham kaynağı Muhammed

Manşet

Başbakan Erdoğan'ın, Karadenizli vekillerle İmralı sürecini konuştuğu toplantıya, bisiklet parasını Vanlı depremzedelere gönderen öksüz ve yetim Muhammed'le ilgili anlatılanlar damga vurdu. Trabzon Yetiştirme Yurdu'nda kalan Muhammed'in çözüme olan inancını artırdığını ifade eden Erdoğan, 'Bu örnekler arttıkça umudumuz da artıyor' dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu ve Doğu'dan sonra dün de partisinin Karadeniz Bölgesi milletvekillerinin yanında bölgedeki belediye başkanları ve il başkanlarıyla biraraya geldi.
Geçen yıl Aralık ayında Güneydoğu Bölgesi, geçen ay da Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleri ve parti teşkilatı temsilcileriyle buluşan, terörle mücadele ve terör örgütüne silah bıraktırma sürecini değerlendiren Başbakan, dün de parti genel merkezinde Karadeniz Bölgesi vekilleri ve teşkilat temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

Çözüme dair yeni bir sürecin startını veren Başbakan Erdoğan, Karadenizli milletvekilleri ile biraraya geldiği istişare toplantısında 'Trabzonlu yetim Muhammet Demirci'nin Vanlı depremzedelere bisikleti için topladığı parayı yardım olarak göndermesi çözüme olan inancımı artırdı. İşte gerçek Türkiye fotoğrafı budur. Bu örnekler arttıkça umudumuz da artıyor' dediği öğrenildi.

ERDOĞAN ONU ÖRNEK GÖSTERDİ
Kürt sorunun çözümünde herkese büyük görev düştüğünü altını çizen Erdoğan, Karadeniz Bölgesi milletvekillerine, bisiklet parasını Vanlı depremzelere göndererek büyük takdir toplayan küçük Muhammet'i örnek gösterdi.

Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan ve bisiklet almak için biriktirdiği bütün parasını Van'daki depremzedelere gönderen Muhammet Demirci, çözüm için başlatılan yeni sürecin ilham kaynağı oldu. Erdoğan, küçük Muhammet'in hikayesini ilk duyduğunda da kendisine Van'daki depremzedelere gönderdiği yardımdan dolayı teşekkür etmişti.

Grupta ismini andı

Muhammet'in bu davranışını öğrenince kendisine partisinin grup toplantısında teşekkür eden Başbakan, yeni açılım sürecinde de bu duyarlı çocuğu unutmadı. Çözüm için yeni bir sürecin içine girildiği şu günlerde, terör eylemleri ile engellenmeye çalışılan barış çabalarına rağmen milletvekillerine küçük Muhammet'i örnek gösterdi ve çözüm için umutlu olduğunu dile getirdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.