Piramit Haber

İkinci not artırımı mesajı veriyorlar

Manşet

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Moody's'in açıklamalarına ilişkin, "İkinci not artırımını çok kısa bir süre içinde yapacağı mesajını veriyor" dedi..

ANKARA 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Alman Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Phillip Rösler ile bir araya geldiği öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye ilişkin açıklamalarında çözüm sürecine atıfta bulunmasının hatırlatılması üzerine Çağlayan, derecelendirme kuruluşlarının geç de olsa Türkiye'yi fark etmelerinin önemli olduğunu söyledi. 

Moody's'in, açıklamasında Türkiye'nin çözüm sürecinde attığı adımlarla yatırım yapma kabiliyetinin arttığını ifade ettiğini anlatan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bunlar, kolay kolay bunları söyleyecek kuruluşlar değil. Geçmişte her zaman Türkiye'ye düşük not vermeyi prensip edinmiş kuruluşlardan bahsediyorum. Türkiye böyle bir fırsatı yakaladı. Bu, bizim bu konuda ne kadar doğru yaptığımızın net bir göstergesi. İşin sadece maddi boyutu değil, manevi boyutu, beşeri sermaye bizim için son derece önemli. Kardeşçe, dostça, 76 milyon insanın 780 bin kilometrekarelik alanda, özgürce haklarından faydalanabileceği bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı onurunu yaşayacağı bir sistem oluşturuyoruz. Bunun halkımızda karşılık bulduğunu görmekten son derece mutluyuz. Bir hafta evvel halkımızın yüzde 58'i çözüm sürecine destek veriyordu. Bugün anketi yapın yüzde 60'ların üzerindedir. İş dünyası da tam destek vermektedir." 

Çağlayan, piyasalarda ikinci not artımı yapacak kuruluşun Moody's olacağı beklentisi bulunduğunu ve kendisinin bu değerlendirmeyi paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine, "Moody's açıklamasında ikinci not artırımını çok kısa bir süre içinde yapacağı mesajını veriyor" dedi. 

Kısa bir süre sonra S&P ve Moody's'in, Türkiye'yi "gerçek yatırım yapılabilir" seviyesine getirecek not artırımı yapmasını beklediğini dile getiren Çağlayan, Türkiye'nin, her iki kuruluşun da Türkiye'yi aynı kefeye koyduğu ülkelerden daha iyi durumda olduğunu vurguladı. 

"Geç de olsa bu işi fark ettikleri için kendilerini tebrik ediyorum" diyen Çağlayan, not artırımlarının Türkiye için bir lütuf olmadığını, Türkiye'nin bu notları hak ettiğini kaydetti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.