Piramit Haber

İki Kore arasında işçi krizi

Manşet

Güney Kore, Kuzey Kore topraklarındaki ortak sanayi bölgesinde çalışan Güney Koreli işçilerin bölgeye girmesine Pyongyang yönetimi tarafından izin verilmediğini açıkladı...

SEUL

Kuzey Kore, kapalı durumdaki nükleer reaktörünü dün yeniden açma kararı almasının ardından, Güney Kore ile ortak işletilen Kaesong sanayi bölgesine Güney Koreli işçilerin girişini durdurdu.

Açıklamayı yapan Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Kim Hyung-suk, Pyongyang yönetiminin, Kuzey Kore topraklarındaki ortak sanayi bölgesinde bulunan Güney Koreli işçilerin ülkelerine dönmesine ise şimdilik izin verdiğini belirtti. Kim, Kuzey Kore'nin yaklaşık 480 işçiyi engellediğini ve 3 işçinin de Güney'e döndüğünü bildirdi.

Güney Kore ve Kuzey Kore vatandaşlarının birbirlerinin topraklarına geçişleri hükümetlerin özel izni çerçevesinde olurken, Kuzey'deki ortak sanayi bölgesi Kaeosong'a Güney Koreli işçilerin girişine sınırlama getirilmiyordu.

Pyongyang yönetimi, ABD ve Güney Kore'nin askeri tatbikatına tepki göstererek 2009'da sınır kapılarını kapatmış ve çok sayıda Güney Koreli işçi Kaesong'da mahsur kalmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.