Piramit Haber

İki kırmızı çizgi!

Manşet

Erdoğan, İmralı sürecinde genel af ile Öcalan’a ev hapsinin sözkonusu olmadığını söyledi. “Hükümete kredi açıyoruz” diyen CHP liderine “Sen krediye muhtaçsın” yanıtı verdi

 Başbakan Erdoğan, basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktı. Bir gazetecinin “Biz geçmişteki bütün hatalara rağmen Adalet Kalkınma Partisi’ne yeni bir kredi açıyoruz. Çözüm terör sorununu” sözlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Erdoğan şunları söyledi:
“Anamuhalefet partisi diyor ki: ‘Kredi veriyoruz’. Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede... Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın. Hangi krediyi vereceksin? ‘Bu işin çözüm yeri Meclis’tir’ diyor. Meclis’te bununla ilgili bugüne kadar çok bilgiler verildi. Fakat yenilen pehlivan güreşe doymamış. Bunlar, buna doymuyor.

Dürüst değil
CHP’nin bu konu ile ilgili ziyaretlerine geldiğini hatırlatan Erdoğan, ziyarete geldiklerinde de “Şu anda MHP kabul etmiyor’ ifadesini kullandıklarını, diğeriyle de zaten görüşme niyetleri olmadığını ifade ettiklerini anlattı. Erdoğan, kendilerinin de “Onların kabul edip etmemesi önemli değil. Buyurun biz beraber yapalım bu işi” dediklerini aktararak, kendisinin “Bakın 3 arkadaşım benim yanımda, 3 arkadaşınız da sizin yanınızda. Ben şu anda arkadaşlarıma talimatı veriyorum” dediğini söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama dürüst olması lazım, dürüst değil,zaten sıkıntı da burada. Televizyonlardane yazık ki hala doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan konuşmalar yapıyor.Bu insanı üzüyor.Dürüstsen, bak bugün tekrar bu basın toplantısında söylüyorum, samimiysen, o ziyarette benim yanımda Başbakan Yardımcım (Beşir Atalay) var idi, Ömer Bey (Çelik) yanımızdaydı, Grup Başkanvekilim Mahir Ünal Bey yanımdaydı. Kendileri 3 arkadaşıyla geldi. Ben 3 arkadaşımı görevlendirdim, şu anda bu arkadaşlarım yine görevli. Kendisi de bu 3 arkadaşını görevlendiriyorsa, hemen çalışmaya başlasınlar, ne yapacaksak, ne yapabilirsek beraber yapalım. Yasal düzenleme yapacaksak yasal düzenleme, beraber atmamız gereken adımlar varsa, adımlar atalım. Bu konuda iktidar bu adımları atmıyorsa bunları konuşma hakkın var. Ama iktidar konuşulup da ortaya konan veyahut da yapılan bir sözleşmenin gereğini yerine getirmiyorsa o zaman sözleşmeyi çıkarırsın. Bazen sözleşmeyi de yanlış okuyorlar, son bütçe müzakerelerinde olduğu gibi. Burada da yanlış okumalar yapabilir. Bu kadar açık konuşuyorum. Kendi yardımcısı Akif Hamzaçebi, ’Bu hemen olmaz, şöyle 2-3 ay bize bu işte müsaade edin’ dediler. Ondan sonra 3 ayı devirdik. Buna rağmen yine söylüyorum, eğer samimiyse, dürüstse, versin 3 arkadaşına talimatı, ben 3 arkadaşıma, hepinizi şahit tutarak, talimatı veriyorum.” diye konuştu.

‘Biz iktidarken ev hapsi asla olmaz’
Başbakan Erdoğan 4. yargı paketinde teröre bulaşmış kişilere affın sözkonusu bile olmadığını açıkladı. Başbakan “Örneğin İmralı için ev hapsi gibi şeyler uydurulup duruluyor. AK Parti’nin iktidarında asla böyle bir şey olamaz” dedi

İMRALI SÜRECİ: Olayın ”devlet” ve ”siyaset” var. Bunu bilmeyenler, anlamayanlar var. Siyasetle, hükümetle veya hükümet etmeyle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırmasını arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. Biz burada bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada da daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz.
BİZ GÖRÜŞMEYİZ: Bu konuyla ilgili yurt içi ve yurt dışında daha önce hükümet ederken, siyasetin enstrümanları vardır ve bu enstrümanlarını da kullanır. O da nedir? Devletin mekanizmaları içerisindeki enstrümanlardır. Bu konuda da en önemli enstrüman her zaman için istihbarat teşkilatıdır. İstihbarat teşkilatı özellikle yürütmenin en önemli ayağıdır; bunu da içeride ve dışarıda en ideal şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olmuştur. Bu, dünyanın her yerinde böyledir. Sadece terörle mücadelede kullanmaz, asayişte de kullanır. Çok farklı etkili olmak istediği alanlarda da kullanır. Bizler de şu anda bu adımı attık, atıyoruz ve atacağız. Bu esnada gelişmeler yaşandı. Bu gelişmeler esnasında dikkat edilirse bizler, şu anda siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmuyoruz.
AF YOK: Bu çalışmalar ışığında en kısa zamanda 4. Yargı Paketi’ni de Meclis gündemine getirmek suretiyle çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Fakat şunu çok açık net söyleyeyim; teröre bulaşmış olanları bağışlayan böyle genel bir af asla söz konusu değildir. Bunun da bilinmesini istiyorum. Örneğin İmralı için ev hapsi gibi şeyler uydurulup duruluyor. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yani AK Parti’nin iktidarında böyle bir şey olamaz.
EN AZ ZAYİAT: Provokatif eylemler her zaman oluyor ve her zaman da olabilir. İlla da böyle bir süreçte bu olur diye bir şey yok. Hiç böyle bir sürecin olmadığı yerlerde de provokatif eylemler olur. Bunlar her zaman olabilir. Ona göre de gerekli hazırlığınızı yapacaksınız. Bunları en az zayiatla atlatacaksınız. Olay budur.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.