Piramit Haber

İki baharı birden gördüm

Manşet

Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm sürecinin verimli sürdüğünü belirterek, "Ben bugün Diyarbakır'da iki baharı birden gördüm. Devlet açık gönülle kendisiyle hesaplaşıyor" dedi.

DİYARBAKIR 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır Ulu Cami'de kıldığı öğle namazının ardından beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milliyet Gazetesi'nce Green Park Otel'de düzenlenen "Geleceğe Yatırım Türkiye'ye Yatırımdır" toplantısına katıldı.
"Ben bugün Diyarbakır'da iki baharı birden gördüm. Diyarbakır'a böyle gelmek çok güzel" ifadesini kullanan Atalay, şöyle devam etti:

"Sabah uçağımız inerken değerli kardeşim Mehdi'yle paylaştık. O havalaanında çok acılı anlar yaşadık, orada şehit cenazesi törenleri yapılıyordu, o askeri uçaklarla uğurluyorduk. Şehirde ise anneler dağdaki çocuğunun cenazesi ne zaman gelecek diye bekliyordu. Bugünlerde bunlar yok. Hayatın başka bir rengi, hayatın esas güzel rengini beraber tadıyoruz. Topyekun devletin çabalarıdır. Devlet açık gönülle kendisiyle hesaplaşıyor. 'Ben hangi hataları yaptım, niye böyle oldu, bugün bunları nasıl düzeltirim?' diye devlet kendisiyle hesaplaşıyor, hesaplaştı ve hala da devam ediyor. Devlet, yanlışları gördü, kabul etti. Yanlışlar var, haksızlık var, yakın tarihte, eski tarihte zulümler var, hak hukuk gasbı var, işkenceler var, failli meçhuller var. Bunun hepsini biliyoruz. Bütün bunları şu anda silip atıyoruz, bitti, bitiyor. Hepsini bir anda bittiremeyebilirsiniz, hala kalmış bir şeyler olabilir. Böyle hayata baktığımızda çok şeyin değiştiğini görüyoruz."
Geçmişte yapılan yanlışlar nedeniyle vatandaşların güveninin azaldığını kaydeden Atalay, "Devlet bunun pişmanlığı içinde. Şimdi devlet tekrar vatandaşın güvenini kazanmak için uğraşıyor" diye konuştu.

Bazı üniversitelerdeki olaylar

Atalay, her çözüm sürecinden rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, her kötü durumdan faydalananların o statükonun değişmesini istemediğini söyledi. Öğrencilerin samimi, hür ve idealist olduğunu ifade eden Atalay, onları istismar eden, onları hareketin içine sokan başka unsurların bulunduğunu ve olayların gelişmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Diyarbakırlılara da seslenen Atalaya, "Diyarbakırlıların buna çok dikkat etmesini arzu ederim. Üniversiteyi kendi başına bırakmamak lazım. Bunlara izin vermeyeceğiz siz de vermeyin, tepki gösterin" dedi.

"Türkiye'nin her tarafında büyük destek var"

Çözüm sürecine büyük toplumsal destek olduğunu belirten Atalay, Çözüm sürecine desteğin 3 ay önce yüzde 81 oranında olduğunu, ancak bu oranın bugün daha da yükseldiğini ifade etti
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.