Piramit Haber

İHH'ya polis baskını

Manşet

TEM polisi Kilis'teki İHH bürosuna baskın düzenledi. İHH Bürosunda yapılan 2 saatlik aramanın ardından 1 kişi gözaltına alındı.

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Şubesi'nde TEM polisi tarafından arama yapıldı, 1 kişi gözaltına alındı.
 
Polis, sabah saatlerinde İHH'nın Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki bürosuna baskın yaptı. Çevrede güvenlik önlemi alınırken, içeriye giren ekipler fiziki aramanın yanı sıra bilgisayarları inceliyor. Öte yandan arama yapılan büroda, Vakfın koordinatörü Erhan Yem elek’in de olduğu öğrenildi. Yetkililer, aramanın neden yapıldığına dair bir açıklama yapmadı. 
 
10 BİLGİSAYAR EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
 
2 saatlik aramanın ardından çalışmalarını tamamlayan polis, vakfa ait 10 bilgisayarı emniyete götürdü. İHH çalışanı İ.İ'nin de gözaltına alındığı belirtildi. Bu arada, polisin, aynı binada faaliyet gösteren Katar Kızılayı irtibat bürosunda da arama yaptığı öğrenildi. 
 
KOORDİNATÖR TWEET ATTI
İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Koordinatörü Serkan Nergis; twitter hesabından konu ile ilgili şu paylaşımları yaptı: "Hangi şehirden geldiği belli olmayan Emniyet görevlileri İHH Kilis ofisinde hukuksuz bir arama yapmaktadır. Emniyet mensupları arama esnasında mevzuata aykırı olarak hiçbir görevli ve avukatın olmadığı ortamda yalnız arama yapmaktadır...

Emniyet mensupları görevlilerimizi depodan çıkartıp avukatımızı beklemeden arama işlemlerine başlamıştır... Depolardaki bilgisayarlarımıza el konulmaya çalışılıyor... Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur..."

İŞTE BASKINDAN İLK GÖRÜNTÜLER
BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

Nergis, polisin bilgisayarlara el koyduğunu da belirterek şunları söyledi: "Avukatlarımız şu an Kilis Depoda. Terörle Mücadele ekipleri Van'dan gelmişler... Operasyon Van'dan yönetiliyor. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur.

Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. Güya bir personelimiz üzerinden operasyon yapıyorlar. Ama ne hikmetse personelin adreslerine değil bizim depomuza arama kararı çıkıyor. Terörle Mücadele ekipleri Van'dan gelmişler Kilis'te hiç bir yetkilinin operasyondan haberi yok."

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.