Piramit Haber

Hugo Chavez'e veda

Manşet

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, devlet başkanlarının katılacağı törenle bugün son yolculuğuna uğurlanacak...

CARACAS

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenazesi için yüzbinlerce kişi Caracas'a akın etti. Venezuela bayrağına sarılı Chavez'in tabutu askeri hastaneden alınarak, Harp okulu'na götürüldü.

Yürüyüşe gözyaşları içinde katılan yüzbinlerce kişi, "Chavez yaşıyor, mücadeleye devam" sloganları attı. Yürüyüş sırasında Chavez'in konuşmaları tekrarlandı, marşlar söylendi. Cenazenin Harp Akademisi'ne varışında devlet başkanlığı görevini vekaleten devralan yakın dostu Nicolas Maduro ile birlikte Arjantin, Bolivya ve Uruguay devlet başkanlarının da katılımıyla bir tören düzenlendi. Hem üst düzey yetkililer, hem de sevenleri, katafalkın önünde ona son kez veda etti.

Chavez için bugün düzenlenecek devlet töreninde Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil edecek. Cenaze törenine İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yanı sıra çok sayıda devlet başkanının katılması bekleniyor.

Hugo Chavez'in naaşı, askeri kariyerine ilk başladığı yer olan akademide tutuluyor. Her yaştan Venezuelalı, Chavez'i anmak ve onu uğurlamak için için başkent Caracas sokaklarına akın etti. Bu sırada Venezuelalılar, devlet başkanlarını son kez görebilmek için akademi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yüzbinlerce kişinin katılacağı cenaze töreni Türkiye saati ile 16.30'da başlayacak.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından 7 günlük ulusal yas ilan edilmişti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.