Piramit Haber

HSYK'dan flaş karar!

Manşet

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üçüncü Dairesi, aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş'ın bulunduğu bazı savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar verdi.

Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan HSYK 3. Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz ve Muharrem Akkaş ile operasyona katılan savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkındaki ihbar ve şikayetleri ele aldı.
Toplantı sonunda, Çolakkadı, Öz, Akkaş ve diğer savcılar ile Emniyet Müdürü Altınok hakkında inceleme yapılması kararı verildi.

Üçüncü Daire, hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hakim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor.

 Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.

"BİLGİM YOK"

Selami Altınok'tan HSYK kararı yorumu: Bilgim yok 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği inceleme kararının sorulması üzerine, "Bilgim yok." dedi. Gazetecilerin emniyete girişinin yasaklanması gibi bir uygulamanın olmadığını söyleyen Altınok, "Müsaade alındıktan sonra rahatlıkla girebilirsiniz." dedi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatro etkinliğine katılan Selami Altınok, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin emniyet müdürlüğüne girişinin yasaklanmasıyla ilgili soruyu Altınok, "Böyle bir yasaklama söz konusu değil. İlk emniyet genel müdürlüğünün genelgesi de o manada değildi. Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu. O kalktı, emniyete girişte yasak diye bir şey söz konusu değil. Müsaade alındığı, izin alındığı takdirde rahatlıkla bütün basın mensuplarımız ilgili birimlerimizden bilgi alabilir, gerekli haberi yapabilirler." şeklinde cevapladı.

Altınok'u takip eden ve İstanbul'da hem Vatan Caddesi'ndeki emniyet binasında hem de Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube binasında görevli basın mensupları, emniyet binalarına giremedikleri için işlerini yapamadıklarını söyledi. Bunun üzerine Altınok, "Müsaade alındıktan sonra rahatlıkla girebilirsiniz." cevabını verdi.

"Uygulama ne zaman olacak?" sorusunu Altınok, "Her zaman. İlgili birimlerimizden arkadaşlarımıza söyleyip o spesifik yapacağımız alakalı izin alındıktan sonra haber yapabilirsiniz. Öyle şey olur mu? Siz basın mensubu da olmanın dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının emniyet birimlerine girememesi diye bir şey söz konusu olur mu? Algı yanlış, öyle bir düşüncemiz yok, öyle şey olur mu? Basın protokol ile biraz daha arkadaşlarımızı rahatlatalım, bu algı daha iyi olsun diye bir kaç gün içinde rahatlatırız sizleri." diye cevapladı.

Selami Altonok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği inceleme kararının sorulması üzerine, "Bilgim yok." karşılığını verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.