Piramit Haber

Hile ve usulsüzlük iddiaları zirveye çıktı!

Manşet

Yaklaşık 53 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde, sandık başında çok sayıda hile ve usulsüzlük iddiası nedeniyle sayısız tutanak tutuldu

 Ak Parti ile muhalefet partileri arasında büyük bir çekişmenin yaşandığı yerel seçimlere, çok sayıda hile ve usulsüzlük karıştırıldığı iddia edildi. Gün boyu bazı internet siteleri ve Twitter hesaplarından Türkiye'nin dört bir yanından gelen ihbar ve şikayetler paylaşıldı; sandık görevlileri tarafından hazırlanan tutanakların fotoğrafları yayımlandı. Seçim işlemleri sürerken, çok sayıda ilçede Ak Parti mührü basılı toplu oy pusulalarının ele geçirildiği, tercih mühürlerinin çalındığı öne sürüldü. Geçici vatandaşlık belgesi ile Suriyeli sığınmacılara da oy kullandırıldığı iddia edildi.

Büyük bir çekişmenin yaşandığı yerel seçimlerde çok sayıda usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü. Dün henüz sandıklar açılmadan, çok sayıda internet sitesi ve twitter üzerinden tüm Türkiye'den gelen bildirimler paylaşıldı. Seçimlerde vatandaşlar henüz oylarını kullanırken yapıldığı iddia edilen hilelerden bazıları şöyle:

"Ak Parti'ye 'evet' basılı oy pusuluları yakalandı"
- Bitlis Tatvan'da, Gaziantep'te, İstanbul Sultanbeyli'de, Pendik'te, Mardin Midyat'ta, Antakya'da Ak Parti'ye "evet" mührünün basılı olduğu toplu oy pusulaları ele geçirildi. İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Lisesi'nin arşivinde söz konusu oy pusulalarından 627 adet bulundu.
- İstanbul Kartal'da Şeyh Şamil İlkokulu'nda bir poşet Ak Parti'ye evet mührü basılmış oy bulundu. Fotoğrafları yayımlandı.
- Ankara Keçiören Rauf Denktaş Anadolu Lisesi'nde Ak Partili bir kadının oy kullanmaya gelenlere hazır basılmış oy pusulaları dağıttığı tespit edildi.
- Bitlis Tatvan'da ve Erzurum Yakutiye'de sandıklarda zarf ve oy pusulalarının, sandık kurulu başkanları tarafından evde mühürlenip getirildiği tespit edildi. Tutanak tutuldu.

"Refakatçiden Ak Parti'ye mühür"
- Bitlis Tatvan'da, İzmir Konak'ta ve Ankara Batıkent'te birden fazla sandıkta oy kullanmak isteyen vatandaşlar yakalandı. Tutanakları tutuldu. Bursa Orhangazi'de bir kişinin 5 kez oy kullandığı belirlendi.
- Ankara Altındağ'da bazı seçmenler, kendi yerlerine oy kullanıldığını ve imza atıldığını gördü. Oylarını kullanamadı.
- Ankara Batıkent'te, oy veren bazı vatandaşların, gösterilen adreslerde oturmadıkları anlaşıldı. Yeni yapılan ya da inşaat halindeki binalarda kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı tespit edildi.

"Tercih mühürleri çalındı"
- İstanbul Okmeydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Ak Parti'li seçmenlerin taşındığı görüldü.
- İstanbul Şişli'de, Isparta'da bazı sandıklarda belediye başkanlığı seçimi için pusula verilmediği tespit edildi. Tutanak tutuldu; oylama durduruldu.
- İstanbul'da ve Ankara'da, çok sayıda sandığın mühürsüz olduğu belirlendi.
- İstanbul Esenyurt ve Fatih'te, İzmit Kuruçeşme'de tercih mühürleri çalındı.

"Suriyeliler oy kullandı"
- Antalya Meydankavağı mahallesinde sandık görevlileri, bazı seçmenlerden kullandıkları Oyun bulunduğu zarfın üzerine de mühür basmalarını istedi.
- Urfa Bozova'da vatandaşlara açık oy kullandırıldı.
- Ankara'da, Mersin'de, İzmit'te geçici vatandaşlık belgesi ile bazı Suriyeliler oy kullandı.

AkKulis'ten "sazan" tweeti

- Twitter hesabı AkKulis'ten dün Sabah saatlerinde, "Bazı sandıklarda oy pusulalarının zarflardan önce tükendiği görülmüştür. Bizim seçmenler okul müdürlerinden Akmühürlü oy pusulalarını alabilir" şeklinde bir mesaj paylaştı. Mesaja yüzlerce tepki tweeti gelince, hesaptan, "30 Mart sazanlarını bu tweetimizin altında topluyoruz" mesajı atıldı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.