Piramit Haber

Hiçbir çatışma sonsuza dek sürmedi

Manşet

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Ensaroğlu, "Tarihte hiç bir çatışma sonsuz olarak devam etmemiş, bu da eninde sonunda çözülecek" dedi.

DİYARBAKIR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çalışmalarını başlatmak üzere Diyarbakır'a gelen heyet üyeleri, kentteki bir otelde Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeleri ile yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. 

Başkan Ensaroğlu, Türkiye genelinde çözüm sürecine verilen desteğin yüzde 60, bölgede ise yüzde 90 olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Esas ağırlık vereceğimiz husus, bölge halkının taleplerini, karar alıcılara ve genel kamuoyuna iletilmesine aracılık etmektir. Komisyon olarak Türkiye'nin, bölgenin sesini duymasını istiyoruz. Bütün Türkiye'nin gözü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndedir.

Komisyon üyeleri olarak birlikte çalışma yürütmeyi hedefliyoruz. Özel mail adresi oluşturup her türlü görüşün buraya gönderilmesini istedik. Toplanan görüşleri rapora dönüştüreceğiz. 17-20 Nisan'da Mardin-Şırnak, 24-27 Nisan'da Batman-Siirt, 8-11 Mayıs'ta Gaziantep-Kilis ve 15-18 Mayıs'ta da Şanlıurfa-Adıyaman illerine gitmeyi planlıyoruz. Ardından son değerledirmeleri yapmak üzere tekrar Diyarbakır'a geleceğiz. 2 ay sonunda da raporu tamamlamayı planlıyoruz.''

"Tarihe doğru not düşmek istiyoruz"

Ensaroğlu, geçici köy korucularıyla Şırnak'ta görüşmeyi planladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağır sorumluluk altında yüklendiğimiz sorumluluk ve donatıldığımız bir yetki yok. Ama hazırlayacağımız metinlerle tarihe doğru not düşmek istiyoruz. İnşallah süreç kesintiye uğramaz. Kesintiye uğradığında olacak? 1-2 sene sonra Türkiye yeniden barış ve çözüm sürecini konuşacak. Çünkü tarihte hiç bir çatışma sonsuz olarak devam etmemiş, bu da eninde sonunda çözülecek. Hiç bir tarafın aktörün özel kontrolü ve denetimi altına girmeksizin burada yaşayan insanların talep ve beklentilerin, hak ve özgürlüklerini esas alarak doğru analizler yapmaya çalışacağız. Biz yetkilerle donatılmış, icra gücü olan bir kadro değiliz."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.