Piramit Haber

Hemcinsleri için eğitim alıyorlar

Manşet

Jandarma, şiddet mağduru kadınların korunması ve sorunlarını kolluk güçleri ile rahatça paylaşması için asayiş timlerindeki eğitimli kadın astsubay sayısını artırıyor.


ANKARA - Ferhat Demircan

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, şiddet ve kötü muameleye maruz kalan kadınların korunmasına yönelik kolluk faaliyetlerini etkin şekilde yürüten Jandarma Genel Komutanlığı, yurt genelinde kadınları bilgilendirmenin yanı sıra kadrolarındaki kadın astsubay sayısını da giderek artırıyor.

İlk kez 2003 yılında sözleşmeli kadın astsubay istihdamına başlayan Jandarma teşkilatı, halen görevlerine devam eden 376 kadın astsubayın yanı sıra bu yıl üniversite mezunu 40 kadın astsubayı daha bünyesine kattı. Jandarma, gelecek yıl ise 80 sözleşmeli kadın astsubay ile kadrosundaki kadın personel sayısını artırmayı sürdürecek.

''Kadın mağdurlar, bizi görünce güven kazanıyor''

Şiddet mağduru kadınların, jandarma karakollarında bayan personelle karşılaştıklarında güven kazandıklarını ve daha rahat hareket ettiklerini ifade eden Jandarma Astsubay Çavuş Selma İdis, bu sayede aile içinde yaşanan sorunları kolayca dile getirebildiklerini anlattı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.