Piramit Haber

Hedeflerimizi büyütmek durumunda kalacağız

Manşet

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, terörden arınmış bir Türkiye'nin büyük sıçrama yapacağını belirterek, böylece 2023 hedeflerini büyütmek durumunda kalacaklarını söyledi....

ANKARA 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 68. Mali Genel Kurulu'na katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu vurguladı. Terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş bir Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve toplumsal alanda büyük sıçrama yapacağını belirten Yazıcı, "Böyle bir Türkiye'de tahmin ediyorum ki 2023 hedeflerini yeniden revize edip, hedefleri büyütmek durumunda kalacağız" dedi.

Bunu en iyi ticaret erbabının bileceğini vurgulayan Yazıcı, "Çünkü ticari büyümenin de ekonomik büyümenin de en büyük dinamiği güven ve istikrardır" dedi. 

Terörden arınmış, güvenin tesis edildiği bir Türkiye'nin, uluslararası sermaye için çok cazip hale geleceğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti: 
"Büyük hedefe odaklanalım. O hedefe varırken bizi inciten, üzen söylemler olabilir. Hassasiyetlerimizle uyum sağlamayan değerlendirmeler de olabilir ama o büyük hedef için tali noktalara takılmayalım. 'Onu demeyecektin' demeyelim. 
Dolayısıyla söylemlere, bu konuyla alakalı değerlendirmelere farklı bakışlar, sorgulamalar olacak, çoğulcu bir toplumda ama o anlamda takılmayalım. Emin olun ki o sözcükleri tek tek irdeleyip değerlendirdiğimizde her birimizi inciten, kabul etmeyeceğimiz değerlendirmeler var, olacak ama büyük hedefe odaklanalım. O doğru bir hedef. İnşallah Türkiye bunu da başaracak." 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.