Piramit Haber

Hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunuyorlar

Manşet

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli aile, Siverek'te kurdukları çadırlarda hayırseverlerin yardımıyla barınıyor.


ŞANLIURFA

Ordu birliklerinin ülkenin ticaret merkezi konumundaki Halep'e yönelik saldırılarının ardından bu kentteki iş yeri ve evi zarar gören Nasır el-İbrahim, eşi, çocukları ve torunlarını yanına alıp Şanlıurfa'ya geldi.

Tanıdıklarının yardımıyla geçen hafta Siverek ilçesine yerleşen aile, burada hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri çadırlarda yaşamaya başladı. Aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 20 kişilik aile, yaklaşık bir haftadır yapılan yardımlarla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan aile, ülkelerindeki olayların bir an evvel son bulmasını istiyor. Gazetecilerin görüştüğü aile reisi Nasır el-İbrahim, "Türkiye, bu dönemde bize çok yardım etmişti. O nedenle burayı tercih ettik. Hayırseverler her türlü yardımı yapıyor. Ama yine de bu şartlarda ve çadırda yaşamak çok zor. Suriye'deki iç savaşın bitmesini ve kendi vatanımıza dönmeyi dört göze bekliyoruz.'' 

 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.