Piramit Haber

Hattat ustalarının eserleri sanatseverlerle buluşuyor

Manşet

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen, medya sponsorluğunu AA'nın yaptığı Hüsn-i Hat Sergisi, yarın Ayasofya'da sanatseverlerle buluşacak..

ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" temasının işleneceği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İslam Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Uğur Derman'ın danışmanlığında Ankara ve İstanbul'da yaklaşık 100 eserin yer aldığı Hüsn-i Hat Sergisi düzenlenecek.

İlki yarın Ayasofya'da açılacak sergide, İslam hat sanatlarının nadide parçalarının yanı sıra hattat Osmanlı sultanlarından II. Mahmud, III. Selim, III. Murad ve Abdülmecid'in eserleri de yer alacak.

Sergide, Vakıf Hat Sanatları Müzesi, Süleymaniye Kütüphanesi, İstanbul Şehir Müzesi, Topkapı Sarayı ve özel koleksiyonlardan İslam Kültür ve Sanat Platformunun katkılarıyla seçilen nadide eserler görülebilecek.
Hafız Osman, Yesarizade Mustafa İzzet, Sami Efendi, Fehmi Efendi, Mustafa Rakım, Mahmud Celaleddin, Hamid Aytaç ve Necmeddin Okyay'ın da aralarında bulunduğu son dönemin önemli hattatlarına ait yazma eserlere de yer verilecek sergi, 23 Nisan'a kadar açık kalacak.

Hüsn-i Hat Sergisi'nin ikincisi 18 Nisan–23 Nisan arasında Ankara Congresium'da sanatseverlerle buluşacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.