Piramit Haber

Hastaneler bir yere toplanamaz

Manşet

Sağlık Bakanı Akdağ, bütün hastanelerin bir yere toplanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

TBMM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir hastaneleriyle şehirlerin içinden çıkılmasının, bütün hastanelerin bir yere toplanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam ediliyor. 
Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerde söz alan muhalefet milletvekilleri, kamu hastanelerinin özel şirketlere ihaleyle yaptırılarak, 49 yıllığına devlet tarafından kiralanmasının özelleştirme anlamına geldiğini savundu.

Daha sonra muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Sağlık Bakanı Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün geçen yıl mayıs ayında yayınladığı raporda, başarılı sağlık sistemlerinde Türkiye'nin anlatıldığını belirtti. 

Türkiye'de sağlık göstergelerinin son 10 yılda, önceki 10 yıllarla kıyaslanmayacak şekilde iyileşme gösterdiğinin altını çizen Akdağ, ''Türkiye'de bugün kimse öküzlerini ya da karısının kolundaki bilezikleri satarak sağlık hizmeti almıyor'' diye konuştu.

Yapılacak hastanelerle ilgili etki analizi yapmanın mümkün olmadığını dile getiren Akdağ, komisyon üyelerine, ''Biz sizden yatırım bütçesi istemiyoruz. Bu bir ihale kanunu, bir model. Bu kanunla 1 hastanede yapılabilir 100 hastane de yapılabilir'' dedi. 
Akdağ, projelerin rantabl olduğunu belirterek, ihalelere yeterliliği olan firmaların girdiğini ve rekabet ortamında en düşük teklifi veren şirkete, kamunun işine gelmesi halinde işin verildiğini vurguladı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.