Piramit Haber

Hastaneden 2 hastaya 4 milyon lira tazminat

Manşet

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, yanlış ameliyat sonucu felç kalan iki hasta için 1 milyon 100'er bin lira tazminat ödemeye mahkum eden yerel mahkeme kararları Danıştay onayladı ancak aileler hala mağdur.

 Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, yanlış ameliyat sonucu felç kalan iki hasta için 1 milyon 100'er bin lira tazminat ödemeye mahkum eden yerel mahkeme kararlarının Danıştay tarafından onanmasına üniversite tarafından yapılan itiraz reddedildi. 2 hastadan, Ağrılı olan ancak Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde oturan ve bugün 19 yaşına gelen Nurcan Fırat'ın babası Sulhattin Fırat, alacakları parayı yine sağlık için harcayacaklarını söyledi.
Edremit'te oturan 55 yaşındaki Sulhattin Fırat, Ekim 2005'te akrabalarını ziyaret için gittiği Erzurum'da, kifozkolyoz (yana ve öne doğru kamburluk) hastası kızı o zaman 11 yaşında olan Nurcan Fırat'ı tedavi ettirebileceğini öğrendi. Nurcan Fırat, 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edildi. Fırat'ın felç olarak yatağa mahkum kalması üzerine, yine aynı şekilde felç kalan bir başka hasta ile beraber Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi aleyhine 2007 yılında Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açıldı.

Dört yıl süren dava sonunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapor ile bilirkişi raporlarını göz önünde bulunduran mahkeme, üniversiteyi Fırat için, toplam 1 milyon 100 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Danıştay 10. Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Üniversite bunun üzerine Danıştay'a 'kararın düzeltilmesi' talebinde bulundu. Ancak Danıştay, 26 Aralık 2012 tarihinde de bu istemin reddine karar verdi. Nurcan Fırat'ın toplam alacağı tazminatın, yasal faiziyle yaklaşık 2 milyon lirayı bulacağı kaydedildi.
8 yıldır yatağa mahkum hayat süren Nurcan Fırat da kazandığı tazminatı, tedavisi ve rehabilitasyonu için harcamayı planladıklarını söyledi. Herşeye rağmen açıköğretim lisesinde eğitimine devam ettiğini kaydeden Fırat, "İyileşirsem polis olmak istiyorum" dedi.
Genç kızın babası Sulhattin Fırat da tazminatın ödenmesi konusunda sıkıntı olduğunu belirtti. Baba Fırat, "Tazminatı alabilirsem, çocuğun tekrar eski sağlığına kavuşması için kullanacağım" dedi.
Anne kudret Fırat da tazminatın alınması konusunda devlet büyüklerinin kendilerine yardım etmesini istedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.