Piramit Haber

Harvard ve Yale'nin Erdoğan yarışı

Manşet

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD programı hazırlık aşamasındayken, dünyanın önde gelen üniversiteleri Erdoğan'ı ağırlamak için harekete geçti.

 Harvard Üniversitesi, Başbakanlığa gönderdiği talepte Başbakan Erdoğan'a fahri doktora vermek istediklerini belirtti, "ABD ziyaretinizde üniversitemize konuk olun, Yeni Türkiye'yi bize anlatın" dedi. Benzer bir talep Yale Üniversitesi'nden de geldi.
Obama'nın okulu
ABD'nin en eski, dünyanın ise en iyi üniversitesi olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi, çok sayıda lider ve ünlü iş adamını mezun etti. Üniversitenin en meşhur mezunları arasında ABD Başkanı Barack Obama da yer alıyor. Harvard Üniversitesi Başbakan Erdoğan için girişimlerini sıklaştırırken, Erdoğan'dan "Yeni Türkiye" konuşması yapmasını da istiyor. Ayrıca bölgesel konular, Suriye, Arap Baharı, ayrımcılık ve İslamofobi gibi meselelerde de Erdoğan'ın görüşlerini dinlemek istedikleri öğrenildi.

Boston'da terör mesajı verebilir
Erdoğan'ın programında başkent Washington'un yanı sıra bir eyaletin daha olmasına yönelik çalışma devam ediyor. Eğer Harvard'ın teklifi kabul edilirse Başbakan Erdoğan'ın programındaki ikinci durağı Boston olacak. Bu ziyaret gerçekleşirse, son olarak şehirde düzenlenen terör saldırısının üzerine gelmesi nedeniyle büyük önem taşıyacak. Erdoğan'ın buraya gitmesi halinde sık sık verdiği "Terörün nereden gelirse gelsin asla kabul edilemeyeceği ve İslam ile kesinlikle bağdaştırılamayacağı" mesajını yenilemesi bekleniyor.

Başkanların okulu Yale
Erdoğan'ı davet eden diğer önemli üniversite ise Yale oldu. ABD'nin üçüncü en eski üniversitesi ve en prestijli okullarından biri olan Yale son 33 yılda 4 ABD Başkanı çıkardı. Yale'den mezun olan son ABD Başkanı George W. Bush oldu. Bu arada Erdoğan'a farklı üniversitelerin de konuşma için davet gönderdiği belirtiliyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.