Piramit Haber

Halkın arasında olacağım

Manşet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yasak geldiği için ben 29 Ekim törenlerinde değil, halkın arasında olacağım" dedi.

İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin ile Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'la bayramlaştı.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 saat kaldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ulus'ta düzenlenecek yürüyüşün alınan istihbarat üzerine yasaklanmasını, ''Türkiye Cumhuriyeti, istihbaratlarla yönetilen bir devlet değildir. Yasak geldiği için ben 29 Ekim törenlerinde değil, halkın arasında olacağım. Resmi törenlerle kutlamak kolay, halkın arasında olmak zordur'' şeklinde değerlendirdi.

Adalete ihtiyacımız var

Kılıçdaroğlu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ülkede, adalete ihtiyacımız var. Ülkede, demokrasiye ihtiyacımız var. Ülkede, barışa ihtiyacımız var. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. 'Silivri toplama kampında' adalet yoktur. Burada yargılama da yoktur. Önyargılı bir anlayışla davalara bakılmaktadır. Bizi rahatsız eden de budur'' dedi.

Kılıçdaroğlu, hapiste bulunan insanların bir anlamda yakınlarının da cezaevinde bulunduğunu ifade ederek, ''Türkiye şu anda yarı açık cezaevi görünümünde. İnsanlar telefonla konuşmaktan korkuyorlar. Başbakanı eleştiririm diye korkuyorlar. Başımıza bir iş gelecek mi diye... Demokrasinin her geçen gün, her geçen yıl, her geçen seçim daha da kökleşmesini beklerken demokrasinin kısıtlandığını görüyoruz. Özgürlüklerin kısıtlandığını görüyoruz'' diye konuştu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.