Piramit Haber

Hakan Plastik İsviçrelilerin oldu

Manşet

Türkiye'nin ileri gelen plastik boru üreticisi Hakan Plastik'in çoğunluk hissesi, İsviçreli boru üreticisi Georg Fisher şirketine satıldı. Satın almanın Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

 Temeli 1965’te atılan Hakan Plastik, İstanbul Sanayi Odası’nın son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 177 milyon 429 bin TL ciro ile 443’üncü sıradan girmişti. Şirket, alt yapı, üst yapı ve tarımsal boru üretimi yapıyor. Şirketin Şanlıurfa ve İstanbul Çerkezköy'de yer alan iki fabrikasında ise yaklaşık 650 işçi çalışıyor.
5 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VAR

Georg Fisher'den yapılan açıklamada Hakan Plastik'in Türkiye, Orta Doğu ve Doğu Avrupa bölgelerinde önemli bir plastik boru sağlayıcısı olduğu ve bu birleşmeyle birlikte söz konusu bölgelere ulaşmak için önemli bir platform oluşturacaklarına vurgu yapıldı.

Anlaşmanın kalan hisselerin de satın alınabileceği opsiyonu ile yapıldığını açıklayan İsviçreli şirket, Hakan Plastik'in mevcut kadrosunda ise bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 1.3 milyar İsviçre Frangı ciro yapan Georg Fisher boru sistemleri 100 ülkede 5000'i aşkın çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Hakan Plastik'in Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Karadeniz ise bu birleşmeye ilişkin şöyle konuştu "Atılan bu önemli adım için oldukça heyecanlıyız. Dünya'nın lider boru üreticilerinden olan Georg Fisher'in bir parçası olmak hedeflerimize daha hızlı ulaşabilme imkanı sağlayacak. Hakan Plastik olarak, Georg Fisher'e değer katacağımızdan da kuşkumuz yok."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.