Piramit Haber

Haberler içeriği yansıtmıyor

Manşet

MASAK, 12 Eylül davası için mahkemeye sunulan raporla ilgili basında çıkan haberlerin, raporun içeriğini yansıtmadığını bildirdi..

ANKARA 

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruda başkanlığın açıklamasına rağmen, konuyla ilgili yanıltıcı haberlerin yapılmaya devam edildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Başkanlığımızın Mahkemeye göndermiş olduğu rapor hacimli, titiz ve teknik çalışmanın bir sonucudur. İlgili kurumlardan resmi yazı ekinde alınan bilgi ve belgeler 'olduğu gibi' rapora dercedilmiştir. Söz konusu rapor dikkatle incelenmemiş olması nedeniyle veya kasten, sır kapsamında olmasına rağmen, bir takım bilgiler rapor sonuçlarıymış gibi kamuoyuyla paylaşıldığı görülmüştür.''

Suç duyurusu

Konuya ilişkin basında yer alan bilgilerin eksik, yanlış veya yanıltıcı olduğu, raporun içeriğini yansıtmadığı, raporun fotokopisi gibi sunulan bilgilerin de rapor sayfası olmadığı kaydedilen açıklamada, raporda geçen bazı isim ve bilgileri eksik ve yanıltıcı şekilde basına sızdıranlar ve kurumu töhmet altında bırakanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.