Piramit Haber

Güvenliğe rağmen dinlenmeye anlam veremediler!

Manşet

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, yaptıkları toplantıda geçen konuşmaların, dinlemelere karşı uygulanan güvenlik protokollerine rağmen kayda alınabildiği belirtildi.

Özellikle Fidan’ın katıldığı bu tip toplantılar öncesinde, oturumun gerçekleştirileceği salonlarda dinlemelere karşı “güvenlik taraması” yapıldığı öğrenildi. Ayrıca bu salonlarda yapılacak konuşmaların dinlenememesi için gelişmiş sinyal kesicilerin de yerleştirildiği belirtildi. Toplantı öncesinde de bu güvenlik taramasının da içinde yer aldığı güvenlik protokollerinin uygulandığı ifade ediliyor. Dinlemenin, toplantının yapıldığı salonun yakınına konuşlandırılan mobil bir dinleme aracından kayda alınmış olabileceği düşünülüyor.
Soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanlığı’nda devletin dört önemli isminin yaptığı gizli toplantının ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, terör, anayasa ve devletin güvenliğine ilişkin suçlara bakmakla görevli Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi. Ses kayıtlarını kayda alanlar ve yayınlayanlar hakkında, ulusal güvenliği 1. derecede ilgilendiren “çok gizli” toplantıya ilişkin casusluk faaliyeti kapsamında işlem yapılacağı belirtildi.
Savcılığın ses kayıtlarını, karar olmadığı müddetçe açıklanamayan ve yayınlanamayan MGK toplantısında konuşulanlar yayınlanmış gibi de değerlendirdiği belirtildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.