Piramit Haber

"Güven-Polisin Dünyası" sergisine yoğun ilgi

Manşet

Anadolu Ajansının, Emniyet Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Polis Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladığı "Güven-Polisin Dünyası" fotoğraf sergisi ilk gününde yoğun ilgi gördü...

ANKARA

ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk ile bazı milletvekilleri ve polis teşkilatının yöneticilerinin katılımıyla açılışı yapılan sergiyi çok sayıda kişi gezdi.

AA ekiplerinin haftalar süren yoğun çalışmasının ürünlerinin yer aldığı sergiyi, TRT'de yayınlanan ''Seksenler'' dizisinin oyuncuları Onur Dilber, Hacı Ali Konuk ve Yasin Kaya da gezdi.

Dizide ''Bekçi Bekir'' karakterini canlandıran Hacı Ali Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında yaptığı işbirliğinin çok güzel bir eser ortaya çıkardığını söyledi.

''Sergi için harika fotoğraflar çekilmiş'' diyen Konuk, ''Sergiyi çok bendim. Anadolu Ajansını kutluyoruz'' diye konuştu.

Dizinin oyuncularından Onur Dilber de sergiyi çok güzel bulduğunu ifade ederek, ''Genelde fotoğraf sergileri sanatsal olduğu için çekimler çok önemlidir. Bu nedenle ne çekildiği önemlidir. Çekilen şeylerin de nasıl çekildikleri çok önemlidir. Sergiyi gezdim ve çok güzel buldum'' şeklinde konuştu.

''Polisin yaşamını tam olarak yansıtıyor''

Sergi, güvenlik güçlerinin de ilgisini çekti. Sergiyi gezen polis memuru Kadir Gürkan Kaya, "Fotoğraflar, polisin yaşamını tam olarak yansıtıyor. Polisimiz halkımızın içinde, halkımızın güvenliği için yedi gün 24 saat görev başında. Fotoğraflar da tam olarak bunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Polis Koleji öğrencisi Ali Rıza Nazlı da Anadolu Ajansının sergisinin polisin topluma gösterilmesinde etkili olduğunu, fotoğrafların teşkilatın görülmeyen yüzünü ortaya koyduğunu söyledi. Nazlı, AA'ya teşekkür etti. Polis Koleji öğrencilerinden İsmail Cenk Koca ise sergiyi beğendiğini belirtti. Koca, serginin polisin çalışmalarını tam manasıyla anlattığını dile getirdi.

Özel harekattan çevik kuvvete tüm birimler yer alıyor

AA ekiplerinin haftalar süren büyük çalışmasının ürünü olan sergi için AA arşivinden de yararlanıldı. Sergide 112 fotoğraf yer alırken, polisin halkın huzuru ve güvenliğine yönelik çalışmalarından pek çok önemli enstantane de ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

Sergi süresince, AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilere ulaştırıldı.

AA'nın deneyimli ekiplerinin çektiği fotoğraf ve görüntülerde, polisin mesleğe başlamadan önce eğitim gördüğü Polis Koleji ve ardından buradan mezun olduktan sonra eğitimlerini sürdürdüğü Polis Akademisi, özel harekatçıların operasyon hazırlıkları, yakın koruma kursları, hava ve deniz polisinin asayiş faaliyetleri, trafik uygulamaları ve çevik kuvvet ekibinin eğitim çalışmaları gibi 20 ayrı konu yer alıyor.

Suç ve suçlularla mücadelede son yıllarda önemli başarılara imza atan polisin kullandığı bazı yeni teknik yöntemler ve araçlar da AA'nın çekimlerinde öne çıkan konular arasında yer alıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.