Piramit Haber

Güven-Polisin Dünyası sergisi açıldı

Manşet

Anadolu Ajansı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırladığı "Güven-Polisin Dünyası" fotoğraf sergisi İçişleri Bakanı Güler tarafından açıldı..

ANKARA

Anadolu Ajansı'nın, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında hazırladığı "Güven-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisinin açılışı ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk tarafından açılan sergi büyük ilgi gördü.

AA ekiplerinin haftalar süren büyük çalışmasının ürünü olan sergi için AA arşivinden de yararlanıldı. Sergide 112 fotoğraf yer alırken, polisin halkın huzuru ve güvenliğine yönelik çalışmalarından pek çok önemli enstantane de ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

Sergi süresince AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilere ulaştırılacak.

Çok özel fotoğraf ve görüntüler çekildi

AA ekipleri, Türk Polis Teşkilatına bağlı birimlere ait birçok mekanda 18 bin fotoğraf ve saatler süren video çekimi yaptı.

Polis Teşkilatının şimdiye kadar bilinmeyen özel projelerine tanıklık eden AA ekipleri, her türlü arazi koşullarında görev yapabilen, fiziki güç ve teknik kapasiteleriyle dikkati çeken özel harekatçıların zorlu eğitimlerinden devletin sıcak yüzünü göstermeye çalışan toplum destekli polisin faaliyetlerine kadar birçok alanda özel çekim teknikleriyle çalışmalar yaptı. 

Özel harekattan çevik kuvvete tüm birimler yer alıyor

AA'nın deneyimli ekiplerinin çektiği fotoğraf ve görüntülerde, polisin mesleğe başlamadan önce eğitim gördüğü Polis Koleji ve ardından buradan mezun olduktan sonra eğitimlerini sürdürdüğü Polis Akademisi, özel harekatçıların operasyon hazırlıkları, yakın koruma kursları, hava ve deniz polisinin asayiş faaliyetleri, trafik uygulamaları ve çevik kuvvet ekibinin eğitim çalışmaları gibi 20 ayrı konu yer alıyor.

Suç ve suçlularla mücadelede son yıllarda önemli başarılara imza atan polisin kullandığı bazı yeni teknik yöntemler ve araçlar da AA'nın çekimlerinde öne çıkan konular arasında yer alıyor.

Kriminal laboratuvar ortamında ve olay yerinde, suç ve suçluların tespiti için kullanılan bazı tekniklerle bunun yanı sıra özellikle dağlarda teröristlerin kullandığı sığınakların tespiti için yetiştirilen özel eğitimli köpekler de ilk kez görüntülendi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.