Piramit Haber

Gül operasyon hakkında ilk defa konuştu!

Manşet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz. Herkesin rahat olması gerekir” dedi, Erdoğan ile ne zaman görüşeceğini de açıkladı.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ilk kez açıklama yaptı. Gül, operasyonla ilgili "Yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz" dedi, kabine revizyonu ile ilgili de çarpıcı bir açıklama yaptı.
Gül, "Türkiye artık AB ile müzakere eden bir ülke, bir yolsuzluk varsa üzerinin kapanması mümkün değil. Bunun bilin, çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil.
Nihai kararı mahkeme verecek. Türkiye bir hukuk devleti, iddialar yargıya taşındı, yargı sürecini bekleyeceğiz" dedi.

"Devlet içinde paralel yapılan mı var mı" sorusuna Gül, "TSK, polis ya da yargı gibi kurumlarda çalışanların bireysel olarak farklı ideolojileri olabilir. Ancak bunlar kamu dışında meşrudur. Devlette çalışanlar kurum kararlarına, Anayasa'ya bağlıdır. Başka bir otorite ya da dayanışma söz konusu olamaz. Bu temel ilkedir"diye yanıt verdi.

KABİNE REVİZYONU İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile kabine değişikliğini geniş bir şekilde ele aldıklarını belirterek, "Kendisinin çeşitli düşünceleri var. Ben de tabi düşüncelerimi kendisi ile paylaştım. Hazırlıklarını yapıyor, değerlendirmelerini yapıyor. Yurt dışına gitti biliyorsunuz. Gelince zaten görüşeceğiz ve o zaman zaten duyacaksınız" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.