Piramit Haber

Görüşmede Türkiye de olmalı

Manşet

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB ile ABD arasında başlayacak serbest ticaret anlaşması görüşmelerinde, Türkiye'nin mutlaka paralel bir şekilde masada yerini alması gerektiğini söyledi..

ANKARA 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Türkiye'de yatırımı bulunan ABD'li firmaların yetkilileri ile bir araya geldi.

Çağlayan, Hilton Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada, AB'nin Türkiye'ye karşı samimiyetsiz bir tutum sergilediğini belirterek, ''AB iki yüzlüdür çünkü Türk iş adamına bir taraftan vize uygular bir taraftan mallarına kota uygulayarak serbest dolaşım imkanı vermez bir taraftan da 17 yıldır Gümrük Birliği anlaşması imzalamış olduğu Türkiye'yi, başka ülkelerle yapmış olduğu Serbest Ticaret Anlaşmalarında (STA) taraf olarak kabul etmez. Böylesine samimiyetsiz bir yaklaşmış içerisindedir'' diye konuştu.

Bu durumun ticareti bozucu bir ihlal anlamına geldiğinin altını çizen Çağlayan, artık Gümrük Birliği'ni masaya yatırmanın zamanının geldiğini söyledi.

AB ile ABD arasında başlayacak serbest ticaret anlaşması Transatlantik görüşmeleri çerçevesinde Türkiye'nin mutlaka paralel bir şekilde masada yerini alması gerektiğini vurgulayan Çağlayan, Ricciardone'den bu konuda destek istedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.