Piramit Haber

Görüşme için gidiyor

Manşet

BDP Grup Başkanvekili Buldan, Brüksel'e, Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin arkadaşlarının sorularını yanıtlamak üzere gittiğini söyledi....

İSTANBUL

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, THY'nin tarifeli uçağıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Mektubu götürüyor musunuz?'' sorusuna Buldan, ''Mektup gitti arkadaşlar. Görüşme yapmak için gidiyorum'' yanıtını verdi. 

Brüksel'deki temaslarına ilişkin ''her şeyin çok şeffaf bir şekilde yapıldığını'' ifade eden Buldan, ''Bugün izlediğimiz kadarıyla Milliyet'te zaten görüşme notları da yayınlanmış. Çok gizli saklı bir şey yok aslında. Sadece Sayın Öcalan ile yapılan görüşmelere dair belki arkadaşlarımızın sormak istediği şeyler vardır. Bununla ilgili birkaç şey görüşüp döneceğim. Farklı bir şey yok yani'' diye konuştu.

Buldan, Brüksel'de görüşme yapacağı isimlerin belli olmadığını bildirdi.

İmralı'daki görüşmeler çözümün kendisi değil başlangıcıdır


Öte yandan BDP'den yapılan yazılı açıklamada, PM'nin dün ve önceki gün, BDP heyetinin İmralı'ya gidişi, siyasal durum ve gündemdeki diğer konuları görüşmek üzere toplandığı bildirilerek, sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı.

Bildirgede, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devlet, bir Kürt liderle böyle kapsamlı bir görüşme gerçekleştirmektedir" görüşüne yer verildi.

"Bu süreç kendi ellerimizle yarattığımız bir kazanımdır" iddiasında bulunulan bildirgede, ''Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu dönemde, Kürtler artık çok önemli ve değiştirici, dönüştürücü bir aktördür'' ifadesi kullanıldı. 

"İmralı'daki görüşmelerin çözümün kendisi değil başlangıcı" olduğu öne sürülen bildirgede, "Kendi kendimizi yöneteceğimiz, statümüzü kazanacağımız demokratik bir cumhuriyeti sağlamak, uzun, zor ve riskli bir görevdir" denildi.

AK Parti'nin icraatlarının, demokratikleşme ve çözüm iddiasına denk düşmediği de iddia edilen bilgirgede, ''Gündeme getirilen 4. yargı paketinin içi de bundan önceki paketler gibi neredeyse boştur. Partimiz böyle bir paketi kabul etmeyecektir'' görüşüne yer verildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.