Piramit Haber

Gezi Parkı protestolarına 302 gözaltı

Manşet

İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilere katılan aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 302 kişi gözaltına alındı.

 İSTANBUL/ANKARA/ESKİŞEHİR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Gezi Parkı odaklı eylemlere katılarak, Taksim çevresi ile Şişli, Beşiktaş ve Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruplardan 173 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişiler hakkında, "İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak", "polise mukavemet" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından işlem yapılacağı bildirildi.

Öte yandan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de "şiddet eylemlerini organize ettikleri, kanunsuz eyleme çağrıda bulundukları" iddiasıyla 17 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler arasında Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" ile bağlantılı olanların da yer aldığı bildirildi.

Ankara'da biri Rus biri İranlı 105 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da düzenlenen gösterilerde de 105 kişi gözaltına alındı. 

Eylemlere destek için Kızılay'da düzenlenen gösterilere müdahalede bulunan polis, bugün aralarında bir Rus ve bir İranlının da bulunduğu 105 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Eskişehir'de, 1'i Fransız vatandaşı, 7 kişi gözaltına alındı

Eskişehir'de de Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan gruba ait çadırlar ve çeşitli malzemeler, polisin müdahalesinin ardından görevliler tarafından temizlendi. 1'i Fransız vatandaşı, 7 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı'ndaki gösterilere destek vermek amacıyla Yenibağlar Mahallesi'nde yaklaşık 2 hafta boyunca çadır kuran gruba, dağılmaları için uyarı yaptı. Polis, uyarının ardından bölgeden ayrılmak istemeyen bazı göstericilere müdahalede bulunarak uzaklaştırdı. Bu arada biri Fransız vatandaşı, 7 kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Bölgedeki çadırlar ve çeşitli malzemeler, belediye ekiplerince temizlendi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.