Piramit Haber

Gensorularına sahip çıksınlar

Manşet

Bakan Yıldız, ''(CHP'nin hakkında verdiği gensoruya ilişkin) Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Buna rağmen veriyorlarsa bari gensorularına sahip çıksınlar'' dedi.

İSTANBUL
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2. Türk-Alman Yenilenebilir Enerji İşbirliği Forumu'nun çıkışında CHP'nin hakkında verdiği gensoruya ilişkin, mesneti, gerekçesi olmayan hukuka aykırı bir şekilde bir gensorunun verildiğini söyledi.

''Biz bunu yine de saygıyla karşılıyoruz''
diyen Yıldız, şunları kaydetti:
'
'Ancak 130 tane milletvekilinin 30 tanesinin katıldığı bir CHP'nin gensorusu olmaz. Yani oraya katılan arkadaşlar madem ki gensoru veriyorsunuz bari toplantıya gelin. Toplantıya da gelmediler ve katılmadılar. O yüzden ben yalnızca vatandaşımızın sağduyusuna değil aynı zamanda CHP'nin içerisinde hassasiyetini yitirmeyen, sağduyulu vatandaşlarımıza ve seçmenlerimizle de bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum. Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Buna rağmen veriyorlarsa bari gensorularına sahip çıksınlar.

Oradaki gensorudaki konu hakkında yargı kararları netleşmiş, bununla alakalı temyiz kararları netleşmiş olmasına rağmen o kararları hiç okumadan, yazmadan, değerlendirmeden o evrakları Meclis'e getirmiş olmaları tabii ki çok doğru bir şey değil. Ama CHP'nin kendi içerisinde bu manada dikkat çeken bir çalışma olduğunu gördüm, Meclis'teki çalışmalara katılmalarını teminen... Bunun da Meclis'in saygınlığını daha da artıracağına inanıyorum.''
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.