Piramit Haber

Geliri günlük 1 doların altında nüfusumuz kalmadı

Manşet

Başbakan Yardımcısı Babacan "Şu anda geliri günlük 1 doların altında olan nüfusumuz kalmadı, sıfırladık. 2 dolar sınırına baktığımızda da onu da sıfırlamış durumdayız" dedi..

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, STFA'nın ev sahipliğinde gerçekleşen "Türkiye'nin Yatırım İklimi ve Sürdürülebilirlik Vizyonu" konulu 115. Bab-ı Ali Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin, çok çok kritik bir dönemden geçildiğini, Türkiye'nin bu konuda yakaladığı iklim ve sürece sağlanan toplumsal desteğin çok iyi noktada olduğunu, 30 yıla aşkın süredir Türkiye'nin çok büyük problemlerinden birinin basamak basamak çözüm yoluna girdiğini anlattı.

Avrupa'da ciddi bir yapısal reform ihtiyacı var

Son iki yılda gerçekleşen gelişmelere de değinerek, son iki yılın hem dünya hem Avrupa hem de Türkiye için önemli değişmelere sahne olduğunu, 2008-2009'da küresel ekonomik krizin henüz bitmediğine, özellikle Avrupa'da durumun son derece zor göründüğüne, son iki yılda sorunlara çözüm üretmek adına köklü adımların atılamadığına dikkati çeken Babacan, iki yıl önce finans sektöründe, belki bir miktarda da devletlerde olan sorun alanının artık devletlerin kredibilitesi haline geldiğine işaret etti.

ABD'ye bakıldığında ise Avrupa'ya göre bir miktar iyi bir tablonun göründüğünü, orada bir miktar büyüme olduğunu, fakat temel politika alanlarında ciddi uzlaşmazlık olduğunu dile getiren Ali Babacan, "Ve tabii dünyanın hala en büyük ekonomisinin uygulayacağı politikalardaki belirsizlik, tüm küresel ekonomiler için ciddi bir risk kaynağı şu anda..." dedi.

Günlük 1 dolar

Kriz döneminde de farklı politikalar uyguladıklarını ve 2009 yılında da Orta Vadeli Program açıkladıklarını anımsatan Babacan, Orta Vadeli Programda 2009-2010-2011 yıllarında bütçe açığını her yıl daha da aşağı çekeceklerini ve kamu borç stokunu da daha aşağılara indireceklerini açıkladıklarında bunların tartışma konusu olduğunu anlattı.

Gelecek dönemin 2023 hedefleri için çalışacakları dönem olacağını söyleyen Babacan, 2023'te Türkiye'nin 25 bin dolarlık bir milli gelire ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.
"Bizim şu anda geliri günlük 1 doların altında olan nüfusumuz kalmadı, sıfırladık. 2 dolar sınırına baktığımızda da onu da sıfırlamış durumdayız" diyen Ali Babacan, 4,3 dolar gelirin altında nüfusun ise 2002'de yüzde 30 iken bugün yüzde 2,7'ye gerilediğini bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.