Piramit Haber

Gazze ziyaretini ertelemeyeceğim

Manşet

Başbakan Erdoğan, Gazze'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi...

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ''ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in açıklaması şık olmadı. Zaten Hükümet Sözcümüz ve Başbakan Yardımcımız gereken cevabı verdi'' değerlendirmesinde bulundu.

Londra’da yayımlanan Arap Asharq Alawsat gazetesi, Erdoğan’ın Gazze ziyaretini ertelemesinin pek olası görünmediğini belirtirken Erdoğan’ın Gazze’den önce Ramallah’daki Filistin Yönetimini ziyaret edebileceğini de öne sürdü.

Arap Asharq Alawsat gazetesi, Türk yetkililere dayandırarak Erdoğan’ın, ABD Dışişleri Bakanı Kerry gibi Gazze ziyaretine karşı çıkan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın kaygılarına duyarlı olduğunu ancak Gazze ziyaretinin Mavi Marmara baskınının yıldönümü olan 31 Mayıs’ya yakın bir tarihte gerçekleşmesinin önemli olduğuna inandığını yazdı.

Jerusalem Post tarafından yansıtılan haberde ise Erdoğan’ın Gazze’den önce Ramallah’ı ziyaret edeceğini ve ziyareti sırasında El Fetih ile Hamas arasındaki barış sürecini ilerletmeye yönelik çalışmalar sürdüreceğini savundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.