Piramit Haber

Gazi, babasını katletti

Manşet

Psikolojisi bozulan gazi cinnet geçirdi!

 Aktütün saldırısından kurtulan ancak psikolojisi bozulan Gazi Uğur Akkaya, tartıştığı babasını önce bayılttı, sonra bıçaklayarak öldürdü, ardından cesedini yakmak istedi...
Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’ne bağlı Yedigelli Köyü’nde yaşayan Güneydoğu gazisi Uğur Akkaya (25), bilinmeyen bir nedenle tartıştığı babası Ziya Akkaya’yı (48) bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedini de yakmak istedi.
Üzücü olay, eşi ve diğer çocukları İstanbul’da oturan Ziya Akkaya’nın Yediselli Köyü’ndeki evinde meydana. Askerden sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve tedavi gördüğü öğrenilen Uğur Akkaya, bilinmeyen bir nedenle babasıyla tartıştı. Uğur Akkaya, iddiaya göre önce sopayla başına vurarak babasını bayılttı. Ardından mutfaktan aldığı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Uğur Akkaya, ölen babasının cesedini de ateşe vererek yakmak istedi, ancak başarılı olamadı.
Sabah kapının açılmaması üzerine balkon kapısından eve giren komşusu, içerde Ziya Akkaya’nın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı, oğlu Uğur Akkaya’yı da yatağında uyurken buldu. İhbar yapılınca gelen jandarma ekipleri, Uğur Akkaya’yı gözaltına aldı. Ziya Akkaya’nın cesedi ise yapılan incelemenin ardından Alaplı Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Hoca’ya inandılar...

Akkaya’nın Zonguldak’da yaşayan amcası Yusuf Akkaya üzücü olayla ilgili şunları söyledi:

“Uğur, Aktütün saldırında hayatta kalan askerlerden biri. Olayda çok sayıda arkadaşı yanı başında can verdi. O gün bugündür İstanbul’da tedavi görüyordu. İlaç tedavisi devam ediyordu, doktorlar ‘Yapabileceğimiz başka bir şey yok’ dedi. Üç gün önce yengem aradı, Uğur’un yine krize girdiğini söyledi. Bunun üzerime Uğur’u İstanbul’dan

Ankara’ya bir hocaya götürdük. Hoca, muska hazırladığı Uğur için “İçinde cinler var, 24 saat içinde iyileşecek” dedi. Biz de, ağabeyim de Hoca’ya güvendik. Ankara’dan memleketimiz Zonguldak’a döndük. Uğur ile babası Ziya Akkaya köydeki evlerinde kaldı, yengem ise bir akrabamızın evinde kaldı. Uğur daha önce de annesini dövmüştü. Yengem de bir kaç gün evi terk etti.

O gece Uğur ile ağabeyim yemeklerini yiyip, çaylarını içmiş. Nasıl bir tartışma yaşadılar bilemiyoruz. Ağabeyimi sopayla öldürmüş, sonra cesedi yakmak istemiş. Biz Uğur krize girdiğinde tepki veriyorduk ama babası sürekli oğlunun başını okşuyordu. Kendisini tanrı gibi bizi de şeytan gibi görüyordu. Olaydan sonra Uğur’u gördüm ‘Babanı öldürdün’ diye çıkıştım, gözleri yerinden çıkmıştı. Bana ‘Sıra sende, daha öldürülecek 3 kişi var’ diye bağırdı.”
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.