Piramit Haber

Gazeteci açık açık sordu

Manşet

Arınç'tan 'Ayten'li cevap Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Arınç, 'Operasyon cemaatin işi mi?' sorusuna, 'Yedi kere yedi elde var Ayten' cevabını verdi

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün başlayan operasyon ile ilgili açıklamalar yaptı.
Arınç, bir gazetecinin 'operasyon cemaatin işi mi?' şeklindeki sorusuna, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Milyon kere Ayten" şiirinden alıntı yaparak "Yedi kere yedi elde var Ayten' yanıtını verdi.

Arınç şunları söyledi: "Ümit Yaşar Oğuzcan'ın bir şiiri vardır, yedi kere yedi elde var Ayten... Beş kere beş 25 elde var Ayten. Bu kadar laf söyledikten sonra siz cemaat mi var derseniz, cemaatle karşı karşıya getirecek bir anlam yüklemiş olursunuz, yani aklınızda bu vardır demektir."

DİĞER SORULAR VE YANITLAR

Zaman Gazetesi Başbakanlık Muhabiri Ahmet Dönmez, basın toplantısında Bülent Ayrınç’a "Emniyet müdürleri soruşturmanın sağlığı için görevden alındı dediniz, peki adı geçen bakanlar soruşturmanın daha sağlıklı sürmesi için görevden alınacak mı? Siz hükümet olarak herhangi bir müdahalede bulunmayacağını söylediniz savcı ve emniyetteki görevden alınmalarla ilgili ne diyeceksiniz?" diye sordu.

 Bülent Arınç bu soruyu da şu şekilde cevapladı; "Şube müdürlerinin hangisi olduğu kimin görevden alındığını soruyorsunuz. Ben bunu bilmiyorum. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasını okudum. Soruşturma açılmışsa başka yerde görevlendirme idari hukukun gereğidir.

Bunları örnek göstererek bakanlar ne yapacak diyorsunuz. Başbakan olarak yapacaklarını görürsünüz. Başbakan kararı verecek. Başka iyi ki bazı kurumların açıklamaları okudum. Çolak kadı diyor ki: Savcılar görevine devam edecek ona yargılama yapılacağı için 2 tane daha savcı görevlendirildim diyor. Çolak kadı eski savcılar görevine devam edecek yeni atanacaklarda yardımcı olacaklar."
Bir başka gazetecinin "Çocukları gözaltına alınan bakanların Ak Parti'yi yıpratmamak için istifa etmeyi talep etti mi?" sorusuna ise Arınç şöyle cevap verdi:

"Toplantıda ne konuşulduğunu söylemem. Ne yapılacaksa bakanlarımızı seviyoruz bakanların masum olduğunu düşünüyoruz. Onların da dahli varsa onları koruyacağımız anlamına gelmiyor. Bir insanı suçluluğu sabit olmadıkça o masumdur. Ama siyaseten o bakan arkadaşlar bana müsade diyebilirler. Başbakan da izin verebilir. Ne yapacaklarını yakın zamanda görürüz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.