Piramit Haber

Gayrimenkul sektörüne "kooperatif" ivmesi

Manşet

Bakan Yazıcı, "Yeni model bir kooperatif türünü hayata geçirdik. Gayrimenkul İşletme Kooperatifi gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandıracak" dedi.

ANKARA - Bülent Karaaslan

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticari koşulların değişmesi ile birlikte bakanlık olarak klasik kooperatif türlerinin dışında yeni türlerle ilgili çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti.

Bu kapsamda Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi Ve Eylem Planı'nda hedef olarak konulan yeni ve potansiyeli yüksek alanlarda kooperatif kurulmasına ilişkin çalışmaların sonuç vermeye başladığını anlatan Yazıcı, sektöre yeni bir kooperatif türü kazandırdıklarını bildirdi.

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi'nde yer alan eylemlerin aşama aşama hayata geçirildiğini ifade eden Yazıcı şöyle dedi:

"Bu kapsamda gayrimenkul sektörüne alternatif yatırım imkanları sağlayan ve küçük sermayelerin büyük projelere dönüşebileceği yeni bir tür olan Gayrimenkul İşletme Kooperatifinin kuruluşunu sağladık. Merkezi Ankara'da bulunan bu kooperatif, hızla büyüyen gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandıracak." 

Yazıcı, Gayrimenkul İşletme Kooperatifinin, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapacağını ve bünyesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde edeceğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.