Piramit Haber

Galatasaray Üniversitesi'ndeki olaylar büyüyor

Manşet

ODTÜ’de yaşanan olayların ardından İstanbul'da üniversitelerin yayınladığı bildirilerde tepkiler sürüyor. Dün Galatasaray Üniversitesi'nde yaşanan protestolar bugün de devam ediyor.

 İstanbul’daki bazı üniversitelerin yayınladığı ortak bildiriye öğrencilerin tepkisi sürüyor. Galatasaray Üniversitesi’nde protestolar Rektörlük binası önünde yoğunlaştı. Öğrencilerin sardığı binadan çıkamayan Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga, yazılı bir açıklama yaptı ve “ODTÜ’de yaşananlar hakkındaki bildirimizin Başbakan'ın eleştirileri ile aynı günde denk gelmesi tesadüftür” dedi.
ODTÜ’de yaşanan olayların ardından İstanbul'da üniversitelerin yayınladığı bildirilerde tepkiler sürüyor. Dün Galatasaray Üniversitesi'nde yaşanan protestolar bugün de devam ediyor.

KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRDİLER
Bu arada İTÜ ve Yıldız üniversitelerinden gruplar da Galatasaray Üniversitesi’ne gelmeye başladı. Üniversite binasının dışında da polis bekliyor. Üniversite dışında toplanan gruplar kapıyı kırıp üniversitenin içine girdi. 

REKTÖR YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada rektör Prof. Dr. Ethem Tolga yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi;

1980 öncesi üniversitelerimizde yaşanan olayların ülkemiz ve üniversitelerimizi içine düşürdüğü ortamı acıyla yaşamış bir kişi olarak, son günlerde köklü ve saygın üniversitelerimizden biri olan ODTÜ’de ortaya çıkan olaylar beni ziyadesiyle üzmüş ve endişeye düşürmüştür. Benzer dunumu yeniden yaşamamak amacıyla, İstanbul’daki köklü devlet üniversitelerinden olan Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversiteleri Rektörleri ile birlikte ortak bir açıklama yapma sorumluluğu duydum.

Bu tür ortak irade yansıtan uzlaşma metinlerinin, tek tek iradeleri karşılamayan içerik kazanacağı aşikardır. Buradaki temel amaç, başta güvenlik görevlilerinden gelebilecek orantısız güç kullanımı olmak üzere, üniversitelerdeki her türlü şiddetten duyulan kaygı dile getirmek ve bunu kamuoyu ile paylaşmaktır. Söz konusu açıklamada hükümet ya da başkaca hiçbir kurumun etkisi asla bulunmamaktadır. Başbakanın eleştirileri ile aynı günde denk gelmesi, olayın gündemde olmasından kaynaklanan bir tesadüftür.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.