Piramit Haber

Flaş Deprem için uzmanlar ne dedi?

Manşet

Karadeniz'de meydana gelen 4.5 şiddetindeki deprem İstanbul'da da hissdildi. deprem için uzmanlar ne dedi?Depremle ilgili açıklama yapan İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz 4.5 şiddetindeki depremi sürpriz olarak değerlendirdi.4.5 şiddetindeki deprem akıllara yeni deprem olur mu? sorusunu getirdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise depremin herhangi bir tehlike oluşturmadığını ve bundan daha büyük deprem olmayacağını söyledi.

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 14.44'te merkez üssü Karadeniz olan İstanbul Boğazı açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
İstanbul'dan da hissedilen deprem, yerin 10,7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

BÜYÜK DEPREM OLMAYACAK
Prof. Dr. Ahmet Ercan yaptığı açıklamada; 'Bundan daha büyük bir deprem olmayacak. Sıkıntı söz konusu değil. Bir tehlike yoktur' açıklaması yaptı.

KARADENİZ'İN İÇİN DE DEPREM OLMASI SÜRPRİZ
Depremle ilgili NTV'ye konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, "Karadeniz'in içinde deprem olması sürpriz. Burada bilinen bir fay yok. Zeminde meydana gelen bir oturma hadisesi olabilir. Bu bölgede çok sayıda sismik çalışma var. 

Burada deniz altına yönelik gözlem var. Burası bizim için de sürpriz bir nokta. Burada uzun süreli bir deprem etkinliği olacağını, daha büyük bir deprem olacağını düşünmüyorum" dedi.

KARADENİZ'DE MEYDANA GELEN DEPREM TWİTTER'I DA SALLADI
İŞTE BAZI TWEETLER...

*Deprem oldu hemen twitter'a girip "depremmm" yazmaliyim. yoksa arkadaslarimin haberi olmaz.

*Deprem geçtikten 10 dakika sonra deprem mi oldu yazanlar var. Lütfen biraz dakik olalım millet daha sallanırken yazıyor.

*ev öyle bi sallandı ki, deprem mi oldu, rüzgardan mı anlamadım. çok ilginç
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.