Piramit Haber

Filistin'de birlik çabaları

Manşet

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin'in önceliğinin BM'ye ''Üye olmayan devlet statüsü'' için başvurmak olduğunu söyledi.

RAMALLAH 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in önceliğinin Birleşmiş Milletler'e (BM) ''Üye olmayan devlet statüsü'' için başvurmak olduğunu söyledi.

Ramallah'ta Filistinlilere seslenen Abbas, BM üyeliğine ilişkin Filistinli liderlerin iki yıl boyunca birçok engelle ve baskıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, ''Ancak mücadelemizde pes etmedik. Bu yolda, üyeliği elde edene kadar da devam edeceğiz'' dedi.

Hamas ve İslami Cihad Örgütü'nün de kendileriyle aynı fikirde olduğunu dile getiren Abbas, ''Filistinliler olarak meşru taleplerimiz, uluslararası meşruiyet temeli üzerine kurulmuş adil bir barış ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletidir'' diye konuştu.

Mahmud Abbas, Filistin liderlerinin değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğuna dikkati çekerek, Filistinli esirlerin serbest bırakılması için de çaba göstereceklerini kaydetti.

Filistin'in BM'de, ''Üye olmayan devlet statüsü'' kazanmak için yaptığı başvurunun, Genel Kurulda Abbas'ın katılımıyla 29 Kasım Perşembe günü ele alınması bekleniyor.

-Fetih heyeti Gazze'de-

Filistin Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul başkanlığındaki heyet, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye gitti.

Emin Makbul, Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi 12 kişiden oluşan heyetin, Batı Şeria ile Gazze arasındaki birliği vurgulamak ve Gazze halkıyla dayanışmak için Filistin Devlet Başkanı
Mahmud Abbas tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Heyetin ziyaret gündeminin netleşmediğine işaret eden Makbul, talep gelmesi halinde çeşitli grupların liderleriyle görüşülebileceğini belirtti.

Makbul ayrıca Abbas'ın, BM ziyaretini tamamlamasından sonra, Fetih Hareketinin Hamas ile müzakerelere başlayacağını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.