Piramit Haber

FATİH Projesi devam edecek

Manşet

FATİH Projesi'nin gerek kapsamı gerekse hitap ettiği kesim itibarıyla dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen eğitim projeleri arasında yer aldığı belirtildi..

ANKARA 

FATİH Projesi'nin planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımına yönelik temel eğitim ve ortaöğretim okullarında uygulanan FATİH Projesi'nin gerek kapsamı gerekse hitap ettiği kesim itibarıyla dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen eğitim projeleri arasında yer aldığı belirtildi. 

Proje kapsamında tüm dersliklere etkileşimli tahta ve internet altyapısı, her okula çok amaçlı doküman kamera ve fotokopi makinesi, her öğretmenle 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldığı belirtilen açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında bugüne kadar meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarının tamamına 85 bin akıllı tahta yerleştirildiğini ve bu okullar için altyapı ihalelerinin tamamlandığı bildirildi. 

Öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 tablet dağıtıldığı, 81 şehre 110 uzaktan eğitim merkezi kurulduğu bilgisine yer verilen açıklamada, ''Bilgiye erişim kolaylaşacak ve projeyle daha önce okullarda yakalamaya çalıştığımız 'okulda bilgisayar teknolojisi' hedefinden 'sınıfta, öğrenci ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi' hedefi yakalanacaktır'' ifadesine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.