Piramit Haber

Farklar azalınca Türkiye kalkınacak

Manşet

Maliye Bakanı Şimşek, "Bölgesel gelişmişlik farkları azalınca ülke bir bütün olarak kalkınacak. Batman, Bursa ile arayı kapatırken Türkiye, İngiltere ile arayı kapatacak" dedi.

BATMAN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ford Batman Bayisi Oğuzcan Otomotiv'in açılışı amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Batman'ın hızla geliştiğini, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nin 10 yıl önce olmadığını belirterek, şimdi ise burada yer kalmadığını söyledi.

Fabrika için 100'den fazla yatırımcının yer beklediğini, 4-5 milyon metre karelik yeni bir sanayi bölgesini Batman'a kazandırmak istediklerini kaydeden Şimşek, çözüm süreciyle bölgeye ilginin artacağını anlattı.

Şimşek, "Çözüm süreciyle bu bölge ayağa kalktığı zaman ki kalkacak, Türkiye ayağa kalkacak. Bölgesel gelişmişlik farkları azalınca ülke bir bütün olarak kalkınacak. Batman, Bursa ile arayı kapatırken, Türkiye, İngiltere ile arayı kapatacak. Eskiden terörle mücadele için heba ettiğimiz pozitif enerjimiz ve kaynaklarımız artık Türkiye'nin reform gündemine ve uzun vadeli kalkınmasına aktarılacak" diye konuştu.

Marka tescilinde Türkiye birinci

10 yıl önce patent başvuru sayısının bin 800, şimdi bu rakamın 12 bin civarında olduğunu vurgulayan Şimşek, marka tescilinde Türkiye'nin bugün Avrupa'da birinci sırada yer aldığını bildirdi.

Endüstriyel tasarımda, Almanya ve Fransa'dan sonra Türkiye'nin geldiğini belirten Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye hafif ticari araç üretiminde dünyada ilk 10'a girmiş durumda. Birçok sektörde dünyada ilk 10'a girdi, giriyor. Bunlar çok önemli çünkü bu bölgenin istihdama, işsizlik sorununu çözmek için ilave çabaya ihtiyaç var. Geçen yıl gibi sıkıntılı bir yılda bile 1 milyon kişiye iş bulmuşuz. Özel sektörün önünü açıyoruz, onlar başarıyor. Türkiye'de başka ülkelere oranla önemli avantajımız var. O da bizim girişimcilik ruhumuz, firmalarımızın esnekliği, dinamizmi. Mehmet Şirin Batman'da bunu başardı. Ford ailesine yakışan modern bir tesis yaptı. 2 milyon lira harcayarak bu noktaya getirdi. 80 kişiye istihdam sağlandı. Eksikliklerimiz olabilir ama biz sırf istihdam sağladıkları, ülkeye katma değer kattıkları, ülkenin kalkınmasına önemli katkıda bulundukları için bütün girişimcilerin hizmetkarıyız. Onlar kardeşlerimize iş, aş imkanı sağlıyorlar."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.