Piramit Haber

F-16'yı füze mi düşürdü?

Manşet

F-16'yı füze mi düşürdü? sorusuna milli savunma bakanından açıklama geldi...Pilotun ailesi taziyeleri kabul etti.

 Amanoslar bölgesinde şehit düşen Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un ailesi taziyeleri kabul etti. Baba ve anne Gümüşsoy, oğullarıyla hep gurur duyduklarını söyledi
‘Göklerde kendimi hür hissediyorum’
Osmaniye’de Amanos Dağları bölgesinde F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un babası emekli öğretmen Yunus Gümüşsoy, oğlunu uçurup, sevdasına gönderdiğini söyledi. Gümüşsoy, “Oğlum, ‘göklerde kendimi hür hissediyorum baba’ diyordu” dedi.
Oğullarının şehit düştüğünü Mersin’deki yazlıklarında öğrenen ikisi de emekli öğretmen olan anne Zübeyde Gümüşsoy ve baba Yunus Gümüşsoy, dün sabaha karşı memleketleri Aksaray’daki evlerine geldi. Oğlunu en son 2 hafta önce İncirlik’deki nöbetinde gördüğünü ifade eden Gümüşsoy, “‘Kendimi göklerde hür hissediyorum baba’ diyordu. En son 2 hafta önce İncirlik nöbetinde görüşmüştük. Oğlumu vatana kurban verdim. Vatan sağ olsun” diye konuştu.
Anne Zübeyde Gümüşsoy ise evladını yetiştirip vatana yolladığını anlatırken, şöyle devam etti: “Saygılıydı ve her zaman için gurur duydum oğlumla. Tertemiz yetiştirdim. Vatana yolladım. Şimdi şehit olduğu için gurur duyuyorum.”

‘Kartallarım, hoş geldiniz’
Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nde görevli şehit pilotun silah arkadaşları, Aksaray’daki taziye evine gelerek, baba Yunus Gümüşsoy’un acısını paylaştı. Şehidin silah arkadaşlarını karşısında gören baba Gümüşsoy, “Kartallarım, hoş geldiniz” diyerek pilotlara sarıldı. Arkadaşlarına, oğlunun nasıl uçak kullandığını soran şehit babası, gözyaşlarına hakim olamadı.
Baba Gümüşsoy, şehit oğlunun silah arkadaşlarına sarılırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Üsteğmen koltuk kurbanı
Gümüşsoy’un şehit olduğu kazada, pilotun uçağı fırlatma koltuğu ile terk ettikten sonra paraşütünün açıldığı, ancak koltuğundan ayrılamayarak bu ağırlıkla yere çakıldığı ortaya çıktı. Pilotun Adana Adli Tıp’taki incelemesinde, kalça kemiklerinde kırıklar, başında koltuğun demirlerine çarpması sonucu darbe izleri bulunduğu, ayrıca yüksek irtifada nefes almasını sağlayan oksijen hortumunun da fırlatmadan oluşan basınç farkı nedeniyle boynuna sarılı bulunduğu görüldü.

Bakan İsmet Yılmaz: F-16’nın vurulması mümkün değil

Dün TBMM’de F-16’nın düşüşüyle ilgili soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, düşen F-16 uçağının vurulduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtirken, “Vurulma yok. Sınırdan uzakta düştü. Füzelerin merkezinin ötesinde. Vurulması mümkün değil” dedi.
ÖNDER YILMAZ Ankara

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.