Piramit Haber

Etik dışı yöntemler kullanılmazsa başarılı olur

Manşet

Bakan Günay, İzmir'in sonraki turlara kalması halinde çok şanslı olduğunu vurgulayarak, ''Etik dışı yöntemler kullanılmazsa İzmir'in bu yarıştan başarılı çıkması gerekiyor'' dedi

İZMİR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Balçova Termal Otel'de düzenlenen AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çalışmaları kapsamında Paris'te başarılı bir sunum yaptıklarını anlattı.

İzmir'in bu kez daha zorlu bir yarışta olduğunu belirten Günay, EXPO 2020'ye aday olan şehirlerin hepsinin de ''iddialı'' olduğunu, bu kentlerin kendi coğrafyalarından oy alma ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

İzmir'in sonraki turlara kalması halinde çok şanslı olduğunu vurgulayan Bakan Günay, ''İzmir gerçekten bütün şehirler arasında eski ve yeni dünyanın merkezinde çok önemli bir şehir. Böyle bir merkezde bizim her adımımızı dikkatli atmamız ve olumlu puanlarla çıkmamız gerekiyordu. Toplantı başkanı da İzmir'in yüksek seviyeli sunum yaptığını söyledi. Haziran'da bir sunum daha yapacak ve kasımdan sonra bir sonuca varacağız. Etik dışı yöntemler kullanılmazsa İzmir'in bu yarıştan başarılı çıkması gerekiyor. İzmir alırsa unutulmayacak bir başarıyı dünyaya sergileyeceğiz'' diye konuştu.

Kimse insanların kılığıyla uğraşmasın istiyoruz

Türkiye'yi geliştiren hareketlerin Ege'de başladığını, AK Parti'nin genelde gösterdiği başarıyı bu bölgede de yukarı taşıması gerektiğini işaret eden Günay, şöyle konuştu:

''Kendimizi topluma anlatmak ve her kesime ulaşmak konusunda yeterince gayret gösteriyor muyuz? Bunu sorgulayalım. Ege'den iyi sonuç almamız gerekiyor. Yerel seçimlerde teşkilatlardaki arkadaşlarımız eşimizi dostumuzu listelere yazmayalım, bu işin ekmeğini millete bırakalım. Biz, hayatı geri götürmeye değil ileri götürmeye çalışıyoruz. İnsanların kılığıyla, kıyafetleriyle uğraşmıyoruz. Kimse insanların kılığıyla kıyafetiyle uğraşmasın istiyoruz. Kimsenin yediğine, içtiğine müdahale etmiyoruz. Kimse de müdahale etmesin istiyoruz. Türkiye'nin geleceğine borcumuz var. Biz kimsenin diline, dinine karışmıyoruz. Kimse kardeşliği bozmasın istiyoruz. Çünkü barışın olduğu yerde gelişme olur. Kavganın olduğu yerde ne ekonomi, ne kültür gelişir. Bizim istediğimiz barıştır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.