Piramit Haber

Esnafa kredi müjdesi

Manşet

Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafların TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini söyledi...

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin "Esnaf Kooperatif Kredileri" bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafların TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini açıklayarak, "Bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çekiyoruz. Aradaki farkı yine Hazinemiz karşılayacak" dedi.

"2001 yılında Halkbank zarar ettiği için kapatılması planlanan bir bankaydı. O kapatılması planlanan, kapısına kilit vurulmaya hazırlanan Halkbank'a şu anda 13,5 milyar dolar piyasa değeri biçiliyor" diyen Başbakan Erdoğan, 2001'de IMF baskısıyla Halkbank'ın 353 şubesinin kapatıldığını; şimdi ise Halkbank'ın ihtiyaçtan dolayı yılda 50 yeni şube açtığını kaydetti.

Erdoğan, "Ahiler yani esnaf, bin yıllık kardeşliğimizi ne kadar yüceltir, ne kadar pekiştirirse inanın millet de o kadar bir olur, o kadar beraber olur, o kadar kardeş olur" dedi. 

Sorunların kaynağında ithal yatıyor

"Son 200 yıldır bizim idarecilerimiz, gittiler batıdan kavramlar, batıdan kurumlar ithal ettiler. Emin olun o ithal edilen, taklit edilen hangi kurum, kavram varsa aslını özünü gerçeğini ahilikte, ahilik teşkilatında bulursunuz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün ülke olarak millet olarak karşı karşıya kaldığımız sorunların hemen hepsinin kaynağında ithal yatıyor, taklit yatıyor. Bu milletin bu ülkenin öz değerlerini reddetmiş gidip dışardan ithal etmişler. Bu milletin kavramlarına, bu medeniyetin kaynaklarına burun kıvırmış, dudak bükmüş, gidip başka yerleri taklit etmişler. Oysa tarihe bir baksalar, bu çınarın köklerine göz atsalar orada her şeyi görecek ve her şeyi bulacaklar."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.