Piramit Haber

Erdoğan'dan iktidarda kalma rekoru

Manşet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çok partili dönemde merhum Menderes 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kaldı. Bugün biz bu rekoru aşıyoruz" dedi.


ANKARA/TBMM - Hasan Öymez

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Önemli bir rekoru egale ediyoruz. Çok partili dönemde merhum Menderes, 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kaldı. Bugün biz bu rekoru aşıyoruz. Çok partili dönemde, kesintisiz en uzun süre iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz'' dedi.

Çok partili hayatın en uzun süreli başbakanı

3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Siirt seçimlerinin yenilenmesiyle bu kentten milletvekili seçilerek Parlamento'ya giren Başbakan Erdoğan, 14 Mart 2003'te 59. Hükümeti kurarak başbakanlık görevini Abdullah Gül'den devraldı.

Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, kurulduktan 14 ay sonra girdiği 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy alarak iktidar oldu.

22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde oylarını yüzde 47'ye çıkaran AK Parti, 12 Haziran 2011 seçimlerinde de yüzde 50 oy oranına ulaşarak üst üste girdiği 3 seçimi de kazanan Adnan Menderes'e ait rekoru da kırdı.

Milletvekili seçimlerine kadar İnönü ve Demirel'i geçecek

Erdoğan, toplam görev süresi bakımından başbakanlık yapan 25 isim arasında İsmet İnönü, Süleyman Demirel'den sonra üçüncü sıraya yükseldi.

Başbakan Erdoğan, 2015 Mart'ında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerine kadar bu görevi sürdürmesi halinde İsmet İnönü'ye ait 12 yıl kesintisiz başbakanlık yapma rekorunu da geride bırakmış olacak.

Erdoğan, 2014 yılının Ocak ayına kadar başbakanlık görevine devam etmesi durumunda, toplam 10 yıl 10 ay süre başbakanlık koltuğunda oturan Süleyman Demirel'i de geride bırakacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.