Piramit Haber

Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne eleştiri

Manşet

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği'nin hiçbir ülkeye reva görülmeyen yaklaşım tarzını siyasi nedenlerle Türkiye'ye reva gördüğünü söyledi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin hiçbir ülkeye reva görülmeyen yaklaşım tarzını siyasi nedenlerle Türkiye'ye reva gördüğünü belirterek, ''63'ten bu yana geldiğimiz nokta sadece 35 fasıl içinde 14 faslın açılmasıdır. Kaldı ki bizler son birkaç yıla kadar 'fasıllar sadece açılır ancak kapanmaz' diye bir şeyle de yeni tanıştık. Bunlar siyasi nedenlerle. Zira daha önceleri fasıllar açılır ve ondan sonra kapatılırdı'' dedi.

Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin de, ''Bu dünya hiçbir zaman zorbalara kalmamıştır, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. Adil olmayanlar ise tarihte olduğu gibi, onlar zulümleriyle baş başa kalırlar. Hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımaz. Sonunda Suriye'nin de Suriye'nin başındakilerin de uğrayacağı netice budur. Bunu inanarak söylüyorum ve şu anda da gidiş orayadır'' şeklinde konuştu.

Okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişiklik
Okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin Erdoğan, Türkiye'de yıllarca tek tip giyim tarzının hep eleştiri konusu olduğunu belirterek, ''Bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yetiyorsa onu alsın, onu evladına giydirsin. Bu şekilde bu tür adımlar atılsın. Bunlar hepsi bir talebin neticesinde atılan adımlardır'' dedi.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.