Piramit Haber

Erdoğan'a ''Suriye'' eleştirisi

Manşet

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İsrail'in jetleri kalkıyor, Suriye'deki Müslümanları bombalıyor, Recep Tayyip Erdoğan da bunu Allah'ın takdiri olarak bu millete sunuyor" dedi.

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada,

AİHM kararına göre, toplantı yerini belirlemenin de toplantı ve gösteri hakkının bir parçası olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu konuda AİHM'e yeniden gidilmesi halinde Türkiye'nin ceza alacağını ifade etti. 

Suriye'de yaşanan tablonun sorumlularından birinin Başbakan Erdoğan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 
''Diyelim ki bir apartmanda oturuyorsunuz. Komşunuzda yangın çıktı. Söndürmeye gidersiniz. Benzinle giderseniz o yangın size de sıçrar. Geldiğimiz nokta o. Suriye'deki olayların müsebbibi bu hükümettir ve onun çapsız Dışişleri Bakanı'dır.

Dışarıdan militan getiriyorsun, Türkiye'de eline silah veriyorsun, cebine para koyuyorsun ve Suriye'ye gönderiyorsun, 'Git orada kardeşini öldür' diye. Sana soruyorum Recep Tayyip Erdoğan: Silah verdiğin, cebine para koyduğun o insanlar, bir gün gelir senin karşına dikilir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir komşumuzla savaş noktasına gelmedik. Hiçbir komşumuzun iç işlerine karışmadık. Bu coğrafyada barış ve huzuru egemen kılmak istedik. Türkiye, bu coğrafyada barış ve huzurun garantörüydü. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti birilerinin oyuncağı asla olmadı. Ta ki AKP'ye kadar. Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu haline geldi.

Akçakale'ye bakın. Bir polisimiz şehit edildi. Hesabını soran yok. 'Kimyasal silah kullanıldı' diyorlar. Açıklama geldi, kimyasal silahın muhaliflerin kullandığına dair. Ne olacak? Öyle bir noktaya geldik ki Kızılcahamam'da 'Allah'ın yardımıyla Esad gidecek' diyor. Onun söylediği tarihte İsrail jetleri Suriye'yi bombalıyor. Allah'ın yardımı dediği, İsrail jetleri, oradaki Müslümanları bombalıyor. Sende hiç vicdan, ahlak yok mu? O insanları bombalayanlara karşı ne demek istiyorsun? İsrail'in jetleri kalkıyor, Suriye'deki Müslümanları bombalıyor, Recep Tayyip Erdoğan da bunu Allah'ın takdiri olarak bu millete sunuyor. Sen daha düne kadar ne konuşuyordun? Ne söylemiştim; yalancıdan Başbakan olmaz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.