Piramit Haber

Erdoğan’a orkestradan ince gönderme

Manşet

17. Akdeniz Oyunları açılış töreninde orkestradan Başbakan Erdoğan’a direniş mesajı. 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılış töreni Mersin Stadyumu’nda...

 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılış töreni Mersin Stadyumu’nda yapıldı. 25 bin kişilik stadyumdaki olimpiyat oyunları için biletlerin çıktığı gün 15 dakika içinde topluca alınması, AKP’lilerin protestodan korktuğu ve sadece ‘yandaş’larına bilet verdiği iddialarını gündeme taşımıştı.
Ancak Erdoğan’ın protesto edilmemesi için alınan önlemler işe yaramadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış töreni havai fişek, ses ve ışık gösterileriyle devam etti. Stadyum zeminine yansıtılan Piri Reis haritası ve onun üzerinden de bir gemi maketi geçirildi. Sporcuların stadyumu terk ettiği sırada sahneye Enbe Orkestrası çıktı.

ORKESTRADAN ERDOĞAN’A GÖNDERME
Enbe Orkestrası’nın solistlerinden Berkay Özideş, eline ve bileğine yazdığı mesajlarla Gezi Parkı direnişine göndermede bulundu. Bilindiği üzere direnişçiler Taksim Gezi Parkı direnişleri esnasında olası bir yaralanma durumuna karşı kan grubunun belirlenebilmesi için kollarına kan gruplarını yazıyorlardı.

 ÇARŞI’YA SELAM

Enbe Orkestrası’nın solisti de bileğinde kan grubu yazılı olarak sahneye çıktı. Şarkıcının aynı zamanda elinin üzerine de keçeli kalemle direnişlerde ön saflarda yer alan çArşı grubunun simgesi olan ‘anarşi’ işaretini yapmış olduğu görüldü. Grubun kadın üyelerinden birinin de eline barış işareti çizmiş olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Protesto edilmesin diye günler öncesinden önlemler alınan 17. Akdeniz Oyunları açılış töreni de Erdoğan için kötü bir sürprizle sonuçlanmış oldu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.