Piramit Haber

Erdoğan'a "A" tipi protokol

Manşet

Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretinde, en üst düzeyde ağırlanacak. "Önem verilen" konukların kaldığı Blair House'da konaklayacak Erdoğan için iki askeri tören düzenlenecek.

ANKARA - Hasan Öymez
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye yapacağı resmi ziyaret kapsamında Washington'da "A" tipi protokolle ağırlanacak.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı tarihi ziyaretin ayrıntıları netleşiyor. Uluslararası Para Fonu'na(IMF) son borç taksitinin 14 Mayıs'ta ödenecek olması dolayısıyla, ilk kez borçlu olmadan gidilen ABD'ye ekonomik çıkarma yapılacak.

Başbakan Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra Washington'da sektörlerinde lider firmaların üst yönetici ve patronlarından oluşan 90 kişilik iş dünyası heyeti de eşlik edecek. 

Obama ile gün boyu

Başbakan Erdoğan için Washington'a ayak bastığında, havaalanında ve Beyaz Saray'a girişinde iki kez askeri tören düzenlenecek. Erdoğan, "önem verilen" konukların ağırlandığı Başkanlık misafirhanesi Blair House'da konaklayacak.

ABD Başkanı Obama, Başbakan Erdoğan ile bir tam gün geçirecek. Erdoğan'ı Beyaz Saray'da karşılayacak Obama, Oval Ofis'te başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler için geniş zaman ayırdı. Görüşme sonrası iki lider, Beyaz Saray'da kameraların karşısına geçerek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Washington'da iki askeri tören düzenlenmesi, Başbakan Erdoğan'ın Blair House'da misafir edilmesi, ortak basın toplantısı ve ardından akşam yemeği programının Türk heyetine teklif edilmesinin, ABD yönetiminin Türkiye'ye verdiği önemi ve iki ülke ilişkilerinde gelinen noktayı gösterdiğine dikkati çekiliyor.

En önemli başlık ekonomi


Bölgesel meselelerle Suriye'deki iç savaş ve Esed yönetiminin sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dair bulguların da ele alınması beklenen görüşmenin ağırlıklı gündemi ekonomi olacak. 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.