Piramit Haber

Erdoğan, Türk Lirasına sıcak bakıyor

Manşet

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre...

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası temelli bir para birliği kurulması ihtimalini göz ardı etmiyor. Gazete bu fikrin Türklere, bazı Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından sunulduğunu ve Erdoğan’ın bu görüşle hemfikir olduğunu bildiriyor.
Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bazı AB üyesi ülkeler, ‘Biz EURO’ya karşıyız ve EURO Bölgesi’ne girmeyeceğiz’ diyorlar. Hatta bu ülkeler bize, ‘EURO Bölgesi’ne girmeyi düşünmeyiniz bile. Siz kendi, Türk Lirası Bölgenizi kurabilirsiniz’ gibi tavsiyelerde bulundular. Ben de bu öneriyle hemfikir oldum”.

Bu arada Türkiye kamuoyu ile medyası bu fikre farklı tepkiler gösterdi. Sabah gazetesi iş dünyasının bu görüşü desteklediğini bildirirken, Milliyet bu öneriyi ‘çılgınlık’ olarak niteledi.

The Wall Street Journal, Türk ve yabancı uzmanların Lira Bölgesi fikrini gerçekçi bulmadığını belirtiyor. Lira Bölgesi’ne yalnızca Azerbaycan ile Irak Kürdistanı’nın katılma olasılığı bulunuyor ancak bu bölgeler için dahi böylesi bir adım çok zor görünüyor.denildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.